Ik ben transseksueel. Wat nu? – Deel 4 van 10

Wanneer je als man of vrouw een geslachtsverandering ondergaat komt er veel op je af. Van het ontdekkingsproces tot aan de daadwerkelijke operatie. Daar tussenin vormt Lasercentrum Biltstraat een kleine, maar belangrijke schakel. Wij behandelen overbeharing bij geslachtsverandering met laser.

Onze 4 klinieken zijn allemaal aangemerkt als contractueel partner van het VUmc. Inmiddels hebben wij meer dan 125 personen in dit proces begeleid.

Vind je het lastig om goede informatie over dit onderwerp te vinden? Met onze 10-delige blogserie proberen we zoveel mogelijk vragen te beantwoorden. In dit artikel lees je alles over ’Ik ben transseksueel. Wat nu?’

Ik ben transseksueel. Wat nu?

Genderdysforie is een breed begrip. Waar de een het prettig vindt om zich af en toe te kleden als vrouw ben jij er zeker van dat je een geslachtsaanpassende behandeling wilt ondergaan. Je bent dan transseksueel. Maar waar begin je? Wat moet je doen?

Neem contact op met deze instanties

In Nederland kun je als transseksueel op twee plaatsen terecht. Dit zijn het VUmc (Amsterdam) en UMCG (Groningen).

Verschil voor volwassenen en kinderen

Bij het VUmc in Amsterdam kun je als volwassene én kind terecht bij medisch specialisten en het genderteam. Het UMCG in Groningen behandelt uitsluitend volwassenen.

Na aanmelding kom je terecht op een wachtlijst

Helaas zul je ervaren dat je na aanmelding op een wachtlijst terecht komt. De actuele wachttijden vind je hier.

De behandeling gaat van start: 3 fases

Het lange wachten is voorbij. Je behandeling kan eindelijk starten. Het behandeltraject bestaat uit 3 fases.

  1. Diagnostische fase
  2. Hormonale behandeling
  3. Operaties

Lees meer over de 3 fases

Hoe lang duurt mijn behandeling?

De duur van je behandeling is vooraf niet te bepalen. Het gemiddelde is 3 jaar vanaf het eerste gesprek t/m de operaties. Maar deze duur varieert sterk per persoon. Vergeet ook niet de wachttijd mee te nemen in je berekening.

Meer lezen? Bekijk de andere artikelen uit deze serie, of ga direct naar deel 5: Geslachtsverandering; de transitie.

Over ons

Bij Lasercentrum Biltstraat ontvangen wij regelmatig transmannen en transvrouwen die een geslachtsverandering ondergaan. Wij vormen een kleine, maar specialistische schakel in dit uitvoerige proces. Wij behandelen overbeharing bij geslachtsverandering met laser. Meer weten? Neem contact op.

© Copyright 2024 - Huidzorg Laserklinieken