Van man naar vrouw – Deel 10 van 10

Wanneer je als man of vrouw een geslachtsverandering ondergaat komt er veel op je af. Van het ontdekkingsproces tot aan de daadwerkelijke operatie. Daar tussenin vormt Lasercentrum Biltstraat een kleine, maar belangrijke schakel. Wij behandelen overbeharing bij geslachtsverandering met laser.

Onze 4 klinieken zijn allemaal aangemerkt als contractueel partner van het VUmc. Inmiddels hebben wij meer dan 125 personen in dit proces begeleid.

Vind je het lastig om goede informatie over dit onderwerp te vinden? Met onze 10-delige blogserie proberen we zoveel mogelijk vragen te beantwoorden. In dit artikel lees je alles over ‘Van man naar vrouw: transvrouwen’

Van man naar vrouw: transvrouwen

‘Transvrouw’ is de benaming die je krijgt als je een geslachtsaanpassende operatie ondergaat van man naar vrouw. Er zijn meerdere operaties die je kunt ondergaan. Hieronder lichten wij ze toe.

De genitale man-naar-vrouw operatie

‘Vaginaplastiek’ is de naam van de operatie die je ondergaat bij een man-naar-vrouw operatie. Het is tegenwoordig mogelijk om een vagina te maken die bijna niet van echt te onderscheiden is. Visueel lijkt het sprekend. Je ‘neo-vagina’ wordt voorzien van een clitoris en kan functioneren bij geslachtsgemeenschap. Soms lukt het zelfs om een orgasme op te wekken.

Ontharen

Voordat de operatie uitgevoerd wordt moet je weten of de genitale zone onthaard moet worden. Definitieve ontharing met behulp van onze lasers duurt een tijdje. Zorg ervoor dat je tijdig contact opneemt zodat de operatiedatum niet in gevaar komt.

Je borsten vergroten

Het vergroten van je borsten wordt met implantaten gedaan. Naast borstvergroting, kan ook de vorm aangepast worden.

Is plastische chirurgie aan je gezicht nodig?

Regelmatig geven transvrouwen aan problemen te hebben met bepaalde kenmerken in het gezicht. Ben je ook niet tevreden met je kaak, kin of neus? Plastische chirurgie kan dan uitkomst bieden.

Het verhogen van je stem

Bij een vrouwenlichaam hoort een vrouwenstem. Je oorspronkelijke mannenstem is laag. Operatief kunnen je stembanden ingekort worden zodat je stem omhoog gaat en daardoor beter bij jou als transvrouw past.

De adamsappel

Een grote adamsappel wordt geassocieerd met mannen. Sommige transvrouwen kiezen ervoor om de adamsappel te verkleinen en zo visueel nog meer als vrouw herkenbaar te zijn.

Over ons

Bij Lasercentrum Biltstraat ontvangen wij regelmatig transmannen en transvrouwen die een geslachtsverandering ondergaan. Wij vormen een kleine, maar specialistische schakel in dit uitvoerige proces. Wij behandelen overbeharing bij geslachtsverandering met laser. Meer weten? Neem contact op.

© Copyright 2024 - Huidzorg Laserklinieken