Kan ik van mijn pigmentvlekken afkomen?

Heb jij ook last van pigmentvlekken die op zichtbare plekken zitten? Dat is niet gek. Pigmentvlekken zitten namelijk op lichaamsdelen die blootgesteld worden aan de zon.

In dit artikel gaan wij je eerst uitleggen wat een pigmentvlek precies is en daarna hoe je ze kan behandelen. Een ding is zeker; schaam je vooral niet voor je pigmentvlekken. Iedereen maakt namelijk pigmentvlekken aan. Daarnaast hebben ze ook belangrijke functies als bescherming van het lichaam tegen zon en huidkanker maar ook tegen uv-straling.

Wat is een pigmentvlek eigenlijk?

Pigment is een stof, ook bekend als melanine, die diep in de buitenste laag van je huid zit. Door zonlicht worden steeds meer werkende pigmentcellen en pigment aangemaakt. De cellen behouden pigment als kleine zandkorreltjes die langzaam naar de buitenste huidlaag verplaatst worden. Op het moment dat ze in je buitenste huidlaag zitten, worden ze pas zichtbaar.

Hoe ontstaan pigmentvlekken?

Pigmentvlekken ontstaan door overproductie van pigment in je huid. Dat klinkt misschien gek, maar de zon stimuleert pigment. Als je veel blootgesteld wordt aan de zon, is dat wel een belangrijke oorzaak om rekening mee te houden. Hoe vaak word jij blootgesteld aan de zon?

Overigens zijn pigmentvlekken wel afhankelijk van verschillende huidtypen. Vaak zijn de vlekken meer zichtbaar op het moment dat je huid veroudert of je extreem veel blootgesteld wordt aan de zon. Smeer je dus goed in als je de zon in gaat, dat heeft allemaal effect op het voorkomen van zichtbare pigmentvlekken.

Veel voorkomende oorzaken van pigmentvlekken zijn:

  • Blootstelling aan de zon
  • Huidveroudering
  • Hormonale schommelingen
  • Ziekten
  • Ontstekingsreactie

Wat kun je doen tegen bestaande pigmentvlekken?

Als je van je pigmentvlekken af wil omdat ze bijvoorbeeld storend zijn, kan je ze laten verwijderen. Bij Huidzorg Klinieken bieden wij daar behandelingen voor aan. Zo is het mogelijk om je pigmentvlekken te verwijderen door middel van laserbehandeling. Afhankelijk van de soort vlek kunnen wij een behandelplan op maat aanbieden en zorgen dat je van die vervelende pigmentvlekken af komt.

Plan een gratis 1e consult bij ons in. Daarin stel je al je vragen en stellen wij een vrijblijvend behandelplan op maat op.

© Copyright 2024 - Huidzorg Laserklinieken