Is het mogelijk om littekens te verwijderen?

Littekens hebben is niet fijn en al helemaal niet wanneer de littekens op een plek zitten waardoor je er veel mee geconfronteerd wordt of een blijvende herinnering zijn aan een negatieve ervaring. Daarnaast kan een litteken ook andere klachten veroorzaken zoals pijn, jeuk en beperking van beweging.

Verschillende soorten littekens

Er zijn verschillende soorten littekens. We zetten er een aantal voor je op een rijtje:

  • Normaal litteken: een normaal litteken is een wit of huidkleuring streepje dat ontstaat bij wondgenezing van bijvoorbeeld een operatie of ongelukje. Dit ontstaat als een wond zelf huidbindweefsel aanmaakt.
  • Hypertrofisch litteken: ook wel bekend als een verheven litteken, is er bij een hypertrofisch litteken sprake van een overschot aan weefsel. Hierdoor kan het litteken hard aanvoelen, jeuken en rood van kleur zijn omdat de bloedvoorziening hierbij verhoogd is. Het litteken ligt vaak boven je eigen huidniveau.
  • Keloïd litteken: een keloïd litteken is een verdikt litteken waarbij overmatig littekenweefsel is. Het litteken is hierdoor vaak groter dan de daadwerkelijke beschadiging van de huid. Het litteken kan je vaak herkennen aan gladde, verdikte en glanzende plek.
  • Atrofisch litteken: Dit soort litteken staat ook wel bekend als een ingezonken litteken. Het litteken zinkt in doordat er een tekort aan weefsel is. De huid is daardoor dunner een doorschijnender. Het atrofisch litteken ontstaat wanneer bindweefsel kapotgaat door bijvoorbeeld een ontsteking.

Verwijderen van littekens

Verschillende soorten littekens kunnen verwijderd/verminderd worden door middel van laserbehandeling. Hoe lang een behandeling nodig is, hangt af van de mate waarin de huid beschadigd is.

Hoe werkt laserbehandeling bij het verwijderen van littekens?

Bij het verwijderen/verminderen van littekens door laseren worden er kleine stukjes huid beschadigd. Tijdens een korte hersteltijd verbeterd de huid zich en neemt het litteken af. Dit is een veilige methode waardoor de huid goed herstelt en littekens minder zichtbaar worden.

Benieuwd of jouw litteken ook door middel van de lasertechniek verwijdert kan worden? Neem dan contact op voor een gratis en vrijblijvend eerste consult waarin wij een passend advies op maat geven. Huidzorgklinieken heeft meerdere vestigingen in Nederland waardoor er altijd een locatie bij jou in de buurt is.

© Copyright 2024 - Huidzorg Laserklinieken