Help! Ik wil mijn moedervlekken laten verwijderen…

Veel mensen hebben moedervlekken en dat is hartstikke normaal. Toch hebben we soms een moedervlek waarvan we wensen dat die er niet is, of op een andere plek zit. Gelukkig zijn er tegenwoordig technologieën om moedervlekken te (laten) verwijderen.

Wat is een moedervlek?

Een moedervlek is een ophoping van bruine kleurstof in onze huid. Deze vlekken zijn door de bruine kleurstof goed te zien en zijn vaak vlak en regelmatig. Echter kan het ook zo zijn dat moedervlekken bol, hobbelig, ovaal, rafelig of rond zijn.

Op onze wangen, neus en rug kunnen er vergelijkbare bruine vlekken ontstaan. Dit zijn vaak sproeten. Sproeten zijn kleine, gelijkvormige, vlakke vlekjes op de huid. Veel vlakke en regelmatige vlekken in het gezicht of op de handruggen, onderbenen en/of onderarmen kunnen ook duiden op ouderdomsvlekken.

Veel voorkomende redenen om moedervlekken te verwijderen

  • Een moedervlek verwijderen gebeurt vaak met een reden. De meest voorkomende redenen zijn:
  • De moedervlek heeft een onregelmatige vorm
  • De moedervlek heeft een onscherpe begrenzing
  • Het is een niet egale kleur
  • De afmeting van de moedervlek is minimaal 6 millimeter of groter
  • Jeuk, bloeden en verandering van vorm en kleur door groei

Waar kun je terecht om je moedervlek te verwijderen?

Om een moedervlek te laten verwijderen is het mogelijk om langs te gaan bij je huisarts. Er zijn tegenwoordig ook steeds meer centra en klinieken die gespecialiseerd zijn in het verwijderen van moedervlekken.

Huisarts

Een moedervlek verwijderen kan via de huisarts. Zeker in het geval van een kwaadaardige moedervlek komt deze erbij te pas. Maar gelukkig zijn de meeste moedervlekken niet kwaadaardig en ook dan is het mogelijk om een moedervlek te laten verwijderen door de huisarts.

Het weghalen van een moedervlek gebeurt bij de huisarts meestal door de moedervlek weg te snijden. Dit klinkt erger dan het eigenlijk is. Door middel van een plaatselijke verdoving en ontsmetting wordt de moedervlek klaargemaakt om te verwijderen.

Afhankelijk van de grootte van de wond kan er besloten worden om het te hechten. Het nadeel van deze behandeling is dat er een (klein) litteken overblijft.

HuidzorgKlinieken.nl

De optie die wij je bieden is het weg laseren van je moedervlekken. Wij maken gebruik van geavanceerde lasers met verschillende laserfrequenties. Deze methode zorgt ervoor dat er geen littekens ontstaan. Daarnaast wordt de behandeling uiteraard vakkundig uitgevoerd, net als je van een huisarts verwacht.

Ben je benieuwd naar onze laserbehandelingen voor het verwijderen van een moedervlek? Neem dan contact met ons op.

© Copyright 2024 - Huidzorg Laserklinieken