Wat kan ik doen tegen acné?

Heb je acné maar weet je niet wat je eraan kunt doen? Dan helpen wij je graag verder. In dit blog leggen we je uit wat acné is en wat je juist wel en niet moet doen om het te verminderen.

Wat is acné?

Acné staat ook wel bekend als jeugdpuistjes. Het is een huidaandoening waar vrijwel iedereen mee te maken krijgt in het leven. Iedereen zal er ongetwijfeld al eens last van hebben gehad. Wel verschilt het per het per persoon op welke leeftijd je er last van krijgt en in welke mate. De meeste voorkomende acné is acné vulgaris.

Acné vulgaris

Deze vorm van acné staan bekend als de jeugdpuistjes die vooral voorkomen op de schouders, armen, nek en het gezicht. Ze worden veroorzaakt door overproductie aan talg in de haarzakjes. Daardoor blijven dode huidcellen in het haarzakje hangen en ontstaan er mee-eters in je huid. Als daardoor de uitgang verstopt raakt kunnen er ontstekingen ontstaan die rode knobbeltjes veroorzaken. Acné kan littekens veroorzaken en daarom is het belangrijk om actieve acné op tijd te behandelen.

Acné behandelen

Om acné goed te behandelen zijn er meerdere mogelijkheden. In de beginfase wordt er vaak gestart met diverse crèmes en lotions. Het nadeel van deze lotions is dat ze pas na 3 maanden zichtbaar resultaat leveren. Daarom wordt er vaak een antibioticum meegegeven, dat werkt tegen de bacteriën.

Andere mogelijkheden zijn hormonen en medicatie. Het mannelijke hormoon is gevoeliger voor acné waardoor er tegenhormonen voorgeschreven kunnen worden. Dit zijn allemaal oplossingen voor de lange termijn die vanuit de huisarts voorgeschreven worden. Het oplossen van het probleem duurt daardoor onnodig lang.

Peelings, laserbehandelingen of microdermabrasie zijn behandelingen die je uit kunt laten voeren bij een huidspecialist zoals Huidzorg Klinieken.

Behandeling bij Huidzorg Klinieken

De behandelingen bij Huidzorg Klinieken bieden een mooie uitkomst voor de bestrijding van actieve acné. Daarnaast zijn er behandelingen mogelijk om acné littekens te verminderen.

De behandelingen die ingezet worden bij Huidzorg Klinieken zijn microdermabrasie, peeling, laserbehandeling of een combinatie hiervan. Wij adviseren je op basis van jouw situatie.

Een eerste consult bij Huidzorg Klinieken is altijd gratis en vrijblijvend. Door onze jarenlange ervaring kunnen wij diverse behandelingen op maat bieden om de actieve acné en het ontstaan van littekens aan te pakken.

Categorie: Acne
© Copyright 2024 - Huidzorg Laserklinieken