Ik heb last van een vaatafwijking

Een wijnvlek, ooievaarsbeet of een aardbeivlek zijn aangeboren vaatafwijkingen waar je zelf niets aan kunt doen. Het is vervelend omdat je vaak door anderen wordt aangekeken. Maar wat is een vaatafwijking nu precies en welke soorten vaatafwijkingen zijn er? Dat leggen we je in dit artikel uit.

Wat is een vaatafwijking?

De wijnvlek, ooievaarsbeet en de aardbeivlek zijn voorbeelden van geboortevlekken die ontstaan door een vaatafwijking. Deze vaatafwijkingen zijn het gevolg van een afwijking aan de slagaders, aders, kleine vaten of de lymfevaten.

Andere vaat gerelateerde problemen zijn o.a. spataderen, couperose, rosacea en angiomen.

In de meeste gevallen is een vaatafwijking onschuldig, maar het kan ook zorgen voor complicaties en problemen die behandeld moeten worden.

Hoe ontstaat een vaatafwijking?

Het is niet precies te verklaren hoe een vaatafwijking ontstaat of om welke reden je er last van kunt hebben. Wel is uit diverse onderzoeken gebleken dat een aantal soorten vaatafwijkingen erfelijk zijn. Echter zijn lang niet alle vaatafwijkingen erfelijk en kan het ook zo zijn dat je net pech hebt gehad.

De verschillende behandelingen

De behandelingen die in de meeste gevallen mogelijk zijn bij vaatafwijkingen zijn een operatie, huidtransplantatie, sclerotherapie of lasertherapie. In de meeste gevallen wordt er gekozen voor lasertherapie omdat het een doelgerichte behandeling is die vaak op korte termijn te realiseren is.
Ook bij huidzorgklinieken is het mogelijk om vaatafwijkingen te behandelen. Doordat onze huidspecialisten jarenlange ervaring hebben, kan er tijdens een vrijblijvend eerste en gratis consult naar jouw situatie gekeken worden. Benieuwd naar de mogelijkheden? Wij denken graag met je mee.

© Copyright 2024 - Huidzorg Laserklinieken