De 7 belangrijkste voordelen van peelings

Er wordt steeds vaker gebruik gemaakt van laserbehandelingen om bijvoorbeeld pigmentvlekken, tatoeages, permanente make-up of littekens te verwijderen. Toch is een laserbehandeling niet altijd mogelijk, of het beste alternatief.

Een andere populaire behandelvorm is een peeling. Bij Huidzorg klinieken werken wij met diverse peelings van Dermaquest. Bij deze peelings wordt er een vloeistoflaag op de bovenste huidlaag aangebracht die eraf ‘’peelt’’ en waardoor een frisse en jonge huidlaag ontstaat. Er zijn diverse peelings die variëren in resultaat en herstelperiode.

Wat zijn de voordelen?

Het gebruik van peelings heeft meerdere voordelen. We zetten de belangrijkste 7 voor je op een rij.

Vermindering van huidveroudering

Peelings zorgen ervoor dat het proces waarin de huid vernieuwt versneld wordt. Door een peeling wordt de huid verjongd en verfrist en toont de huid egaler. Het voorkomt hierdoor de vroegtijdige vorming van lijntjes en rimpels.

Maak je geen gebruik van peelings? Dan zal je huid dikker, grauwer en stugger worden en zullen de actieve werkstoffen minder goed worden opgenomen.

Hydratatie boost voor je huid

Tijdens de winter raakt de huid al snel vochtarm. Een crème voelt in deze periode vaak onvoldoende omdat de huid gaat trekken en branden. Als je dit gevoel herkent raden wij je aan om snel aan de slag te gaan met een peeling. Een peeling zorgt er namelijk voor dat de huid beter in staat is om vocht vast te houden en zichzelf voldoende te hydrateren. Dode huidcellen worden dankzij de peeling verwijderd waardoor, met behulp van een crème, jouw huid weer mooi, zacht en gehydrateerd is.

Pigmentvlekken voorkomen en verwijderen

Pigmentvlekken ontstaan in de meeste gevallen door zonschade, acne, hormonen of rondom een zwangerschap. Pigment vervaagt in sommige situaties vanzelf, maar meestal is dit niet het geval is. Een peeling is dan een goede oplossing om pigmentvlekken te verwijderen. Peelings versnellen de celdeling waardoor pigmentvlekken sneller naar boven komen en van de huid af vallen. Daarbij is het wel belangrijk om daglichtbescherming te gebruiken omdat het anders zinloos is. Zowel in de zomer als in de winter moet je de huid goed beschermen tegen UV stralen.

Maak een effectief einde aan acné

Acné wordt mede veroorzaakt door dode huidcellen die zich opstapelen waardoor de huid zich verdikt en poriën verstopt raken. Salicylzuur is een goede oplossing omdat het de celdeling versnelt en dat zorgt ervoor dat de huid niet verdikt. Daarnaast doodt het de bacteriën en lost vrijkomende talg op waardoor acné in alle fases aangepakt wordt. Een peeling is daarom een erg goede manier om acné aan te pakken.

Je make-up blijft mooier

Een goed begin is het halve werk. Dat geldt ook voor de verzorging van je huid. Als de ondergrond goed is, blijft de rest ook een stuk mooier. Als jouw huid goed gereinigd is dankzij een van onze peelings, blijft je make-up veel mooier zitten en voorkom je vlekken.

Voor de mannen: minder irritatie na het scheren

Peelings zijn ook goed voor mannen! Zeker als je regelmatig moet scheren kan het toegevoegde waarde bieden. Naast dat het belangrijk is om je huid gezond te houden, voorkom je hiermee irritatie na het scheren. Doordat de peeling versnelde celdeling stimuleert, verdikt de huid minder waardoor je veel minder last van irritatie hebt.

Een gezonde huid behouden

Je huid gezond houden en preventief je huid verzorgen is erg belangrijk. Een peeling draagt daar natuurlijk aan bij. Je hoeft niet altijd een ‘’probleem’’ te hebben om een peeling te ondergaan. Kies simpelweg voor een gezonde huid!

Meer informatie over peelings? Neem vrijblijvend contact op met onze huidspecialisten om te bekijken welke peeling het beste bij jouw huid past.

Categorie: Peeling
© Copyright 2024 - Huidzorg Laserklinieken