3 Tips om je littekens te verzorgen

Het is belangrijk om een litteken goed te laten helen voordat je start met het laseren van een litteken. Wij geven je daarom enkele tips over hoe je een litteken goed kunt verzorgen. Goede verzorging van een litteken is een belangrijke stap om sneller van je litteken af te komen en het litteken mooier te laten genezen.

Tip 1: bescherm je litteken tegen de zon

Op het moment dat je wond nog niet geheeld is, kun je het beste de zon vermijden. Op het moment dat je wond dicht is mag je uiteraard weer in de zon. Het is dan wel zaak om het litteken goed te beschermen tegen de steeds feller wordende zon. De beste manier is door een dikke laag zonnebrandcrème met SPF 30 op te smeren.

Tip 2: Houd je huid soepel en gehydrateerd

Het beste advies is om dagelijks een verzorgende crème op je huid te smeren. Zo houd je de huid soepel en gehydrateerd.

Wel is het van belang dat je een crème gebruikt waar geen irriterende stoffen in zitten. Voorbeelden van ingrediënten die helpen bij het behandelen van een litteken, zijn antioxidanten en andere ingrediënten die huidherstel stimuleren. Denk daarbij aan siliconen, panthenol, plantaardige oliën, evodia, zoethoutwortel, glycerin en oat.

Tip 3: Stimuleer het herstel van binnenuit

Het klinkt misschien een beetje gek, maar de huid stimuleren om te herstellen kan je ook van binnenuit doen. Net als dat we je adviseren om een verzorging crème op te smeren met antioxidanten kan je ook producten eten en drinken waar antioxidanten in zitten.

Producten waar je dan aan kunt denken zijn spinazie, boerenkool, noten, aardbeien, granaatappels, bosbessen en groene en witte thee. Omdat deze producten antioxidanten bevatten wordt de celvernieuwing gestimuleerd en dat voorkomt littekenweefsel.

Twijfel je of jouw littekens al behandeld kunnen worden? Plan dan een gratis en vrijblijvend gesprek in met een van onze huidspecialisten. Ze kijken naar jouw situatie en kunnen antwoord geven op al je vragen.

© Copyright 2024 - Huidzorg Laserklinieken