Laser ontharen: enkele feiten

Tegenwoordig wordt er steeds meer informatie over verschillende lasers en behandelingen verspreid. Helaas is niet alle informatie die online verschijnt juist. Wij vinden het belangrijk om je goed te informeren.

Eerder schreven we daarom al over de voordelen van laser ontharing  en over hoe je de huid goed kan verzorgen na een behandeling. Deze keer brengen we enkele feiten aan het licht.

Vergoeding vanuit zorgverzekeraars

Ben jij ervan op de hoogte of laser ontharing vergoed wordt vanuit je verzekeraar? Regelmatig zijn er klanten die, zonder dat ze het weten, de behandeling (deels) kunnen laten vergoeden door de verzekeraar.

Het gaat dan meestal om behandelingen bij je gelaat. Benieuwd of dit voor jou geldt? Kijk het na in je polis of neem contact op met je zorgverzekeraar.

Er zijn weinig nieuwe ontwikkelingen voor laser ontharing

De laatste tien jaar zijn er weinig tot geen spannende ontwikkelingen geweest op het gebied van laser ontharing. Natuurlijk worden lasers doorontwikkeld en investeren wij in deze nieuwe machines. Maar buiten de lasers er is geen groot nieuws op dit gebied.

De grootste ontwikkeling waar wij, en jij misschien ook, op wachten is een behandeling waarbij vanuit binnenuit gepigmenteerd wordt door gen- en nanotechnologie. Als pigmentering door een specialist wordt gedaan, kunnen haren verwijderd worden. Helaas laat deze ontwikkeling voorlopig nog even op zich wachten.

De beste tijd om te ontharen; de winter

De winterperiode staat bekend als de beste periode om te ontharen of laserbehandelingen te ondergaan. Zoals je in ons eerdere blog over de nazorg van laser ontharing  las, mag je minimaal 6 weken de behandelde plek niet blootstellen aan de zon. De winter is dan een ideale periode omdat er weinig zon is in deze periode.

Afhankelijk van de lichaamsdelen die je wilt ontharen, kost de behandeling bij het ene lichaamsdeel meer tijd dan bij de andere. Plekken zoals je oksels, bikinilijn of gezicht ontharen kunnen binnen 5 tot 6 weken opnieuw behandeld worden. Dit zijn gebieden waar de haren snel groeien. Wens je bijvoorbeeld je benen, buik of rug te behandelen, houd er dan rekening mee dat er tussen deze behandelingen ongeveer 8 tot 10 weken zitten. Op deze plaatsen gaat de haargroei minder snel waardoor er wat meer tijd nodig is tussen de behandelingen.

© Copyright 2024 - Huidzorg Laserklinieken