5 Fabels over laser ontharen

In een vorig blog vertelden we je enkele feiten rondom laser ontharen. Er zijn echter ook een hoop fabels over dit onderwerp en wij vinden het belangrijk om die uit de wereld te helpen.

Alleen vrouwen laten zich ontharen

Vrouwen zijn de grootste groep laserontharing klanten. Maar natuurlijk zijn het niet alleen de vrouwen die gebruikmaken van laserontharing. Er zijn ook een hoop mannen die definitief afscheid willen nemen van bepaalde haargroei. Vaak gaat het bij mannen om ontharing van de buik en rug. Een andere typische ‘mannen behandeling’ is het ontharen van de baard. Bij vrouwen zijn de bovenlip, de bikinilijn en oksels populair.

Laser ontharen kan altijd

Dit is helaas een fabel. Het is niet altijd mogelijk om voor laserontharing te kiezen. Op het moment dat je last hebt van overgevoeligheid voor licht, ontstekingen, hormonale klachten, een auto-immuunziekte (reuma ect.) of een pacemaker hebt, is het helaas niet mogelijk om voor een laserbehandeling te kiezen.

Daarnaast moet een haar voldoende pigment bevatten om behandeld te kunnen worden. Witte, grijze en rode haren bevatten geen pigment en zijn niet behandelbaar. Ook dunne donsharen bevatten vaak weinig pigment en zijn niet tot nauwelijks behandelbaar met lasertherapie.

Alle schoonheidsspecialistes kunnen een laserbehandeling uitvoeren

Zo makkelijk werkt het niet. Om een laserbehandeling te mogen uitvoeren dien je in het bezit te zijn van een vakdiploma. Laserbehandelingen kunnen risicovol zijn en dienen daarom uitgevoerd te worden door een specialist. Een specialist moet namelijk kennis hebben van veiligheid, arbeidsomstandigheden en hygiëne. Bij Huidzorg Klinieken zal er altijd een gediplomeerde huidspecialist zijn die jou behandelt. Veiligheid en kwaliteit staan bij ons voorop.

IPL en laser is dezelfde behandeling

Wat IPL en laser gemeen hebben is dat ze beide een vorm van licht zijn. De behandeling zelf is totaal anders. Een laser straalt heel gericht terwijl IPL een heel diffuus licht geeft. In het geval dat je kiest voor laser zal je minder behandelingen nodig hebben dan bij de IPL. Daarnaast is de restbeharing van IPL tussen de 20 tot 25 procent terwijl dat bij laser slechts 10 procent is.

Een uitgebreide intake is niet nodig bij een laserbehandeling

Een intakegesprek is voor de behandeling erg belangrijk. Tijdens een intake bespreek je samen met de huidspecialist wat voor behandelplan gehanteerd wordt. Daarnaast beantwoorden we al je vragen en brengen we je op de hoogte van de risico’s en verwachtingen. We denken graag met je mee en komen samen tot het beste resultaat. Een eerste consult is daarom altijd gratis en vrijblijvend.

© Copyright 2024 - Huidzorg Laserklinieken