Hoe zorg je dat jouw huid goed gereinigd wordt?

Het is natuurlijk heel belangrijk om je huid goed te reinigen. Maar goed reinigen is iets anders dan alleen jezelf wassen. Wees je dus bewust van hoe je jouw huid goed kan reinigen zodat het ook echt effectief is wat je doet.

Producten zijn een belangrijk onderdeel om de huid zowel te reinigen als verzorgen. Maar er zijn een heleboel mogelijkheden. Het is daarom lastig is om een goede keuze te maken. Daarom helpen wij je met dit blog graag een handje.

Hoe maak je je huid goed schoon?

Om de huid goed te reinigen, start je met de bovenste laag. Zorg dat deze laag als het ware verwijderd wordt. Hierna kun je de diepere huid goed reinigen. Start dus altijd bij het verwijderen van het oppervlakkige vuil en kies producten uit die daarbij helpen.

Welke reinigingsproducten moet ik juist wel of niet kopen?

Goede producten zijn soms wat duurder, of de reiniging neemt wat meer tijd in beslag. Toch raden wij aan hiervoor te kiezen, want ze zijn een stuk beter voor jouw huid.

Ook zijn er wat valkuilen waar jij je misschien niet van bewust bent. Zo is een 2-in-1 crème een product dat je beter kunt vermijden. Het scrubben en reinigen van de huid tegelijk is namelijk geen goede en vooral geen effectieve combinatie.

Met een 2-in-1 crème ga je direct naar de diepere huid terwijl de bovenste laag eigenlijk nog niet eens goed is aangepakt. Schuimende producten, reinigingsdoekjes en pads zijn producten die de huid uitdrogen en je dus ook beter kunt vermijden.

Reinig jij je huid met lotion om je huid schoon te maken of om je make-up te verwijderen? Dan adviseren we je om daar mee te stoppen, lotion is namelijk geen reinigingsproduct. De werking van lotion is dat lotion juist de zuurgraad van de huid op peil houdt. Dit is dus absoluut geen reinigingsmiddel.

De beste reinigingsmiddelen…

Om de huid gezond te houden is het belangrijk dat reinigingsmiddelen de vetlaag van jouw huid niet te veel aantasten. Dan vraag je je misschien af; hoe weet ik nu welke producten mijn huidlaag niet te veel aantasten? Dat is een logisch vraag. Het antwoord is dat je het beste milk en hydrofiele olie kunt kiezen. Deze producten tasten de vetlaag van jouw huid niet zo erg aan.

Heb je vragen over de verzorging van je huid? Maak dan gratis en vrijblijvend een eerste afspraak met een van onze huidspecialisten.

© Copyright 2024 - Huidzorg Laserklinieken