Hoe kun je een tatoeage verwijderen?

In een vorig blog hebben we het gehad over het weg laseren van een tatoeage omdat je er simpelweg spijt van had. Dat is een veelgehoorde reden. Maar hoe laat je die tatoeage nu verwijderen? Welke mogelijkheden zijn er? Dat lees je in dit blog.

Welke behandelingen zijn er om een tatoeage te verwijderen?

Er zijn meerdere mogelijkheden om tatoeages weg te halen. Zo kun je een tatoeage verwijderen door een operatie te ondergaan. Een andere optie is door middel van een laserbehandeling. Waarom zou je voor welke behandeling kiezen?

Operatieve verwijdering van je tatoeage

Tatoeages tot ongeveer 2 centimeter kunnen door middel van één of twee operaties verwijderd worden. Bij een operatieve verwijdering wordt je plaatselijk verdoofd waarna er kleine stukjes huid weggesneden wordt. Daarna wordt je huid dicht gehecht zodat je weer klaar bent om te herstellen.

Het nadeel van deze behandeling is dat je een litteken aan de behandeling over houdt. Je bent echter wel relatief snel van je tatoeage af. De hersteltijd is namelijk 3 tot 6 weken.

Laseren van een tattoo

Een laserbehandeling heeft bij veel mensen de voorkeur. Het duurt misschien iets langer, maar je hebt geen littekens na de behandelingen. Bij de behandeling worden er lichtflitsen op je tatoeage gericht. Dat licht wordt geabsorbeerd door de inkt van je tatoeage wat ervoor zorgt dat de inkt van je tatoeage als het ware uit een valt. Dat uiteenvallen gebeurt in kleine deeltjes die door je lichaam afgevoerd worden als afvalstoffen.

Voor het verwijderen van tatoeages met een laserbehandeling zijn verschillende lasers. Een huidspecialist kan jou adviseren wat de beste laser is voor het verwijderen van je tatoeage.

Welke manier is het veiligst?

Aan elke operatie zitten risico’s en kunnen er achteraf complicaties ontstaan. Gelukkig komt dit bij het verwijderen van een tatoeage amper voor.

Bij laserbehandelingen zijn de risico’s kleiner aangezien er geen huid wordt weggesneden. Wel is het belangrijk om gebruik te maken van hoogwaardige lasers. Kies daarom voor een gespecialiseerde huidkliniek zoals HuidzorgKlinieken.

Neem vrijblijvend contact op met onze huidspecialisten om een plan op maat op te stellen voor jou.

© Copyright 2024 - Huidzorg Laserklinieken