De voor- en nadelen van permanente make-up

Misschien heb je er wel eens over nagedacht of zelfs al gebruik gemaakt van permanente make-up. Permanente make-up is erg populair en voor veel vrouwen een perfecte oplossing die een hoop tijd bespaart. Het verschil tussen permanente make-up en ‘’normale’’ make-up is dat de permanente make-up niet OP, maar IN je huid wordt aangebracht. Hierdoor blijft het jaren zitten. Dat lijkt handig, maar wat zijn nou de voor- en nadelen?

De voordelen van permanente make-up

Een van de belangrijkste voordelen en redenen voor vrouwen om voor permanente make-up te kiezen, is omdat het een hoop tijd scheelt. Als je jezelf iedere ochtend op wil maken gaat daar (ongemerkt) toch een hoop extra tijd in zitten.

Ook is permanente make-up ideaal als je kleine oneffenheden in je huid of gezicht hebt zitten en deze door permanente make-up weg kan werken.

Er zijn ook mensen die allergisch zijn voor make-up. Dankzij PMU kunnen veel mensen toch make-up dragen en er zo netjes en verzorgd uit zien.

De nadelen van permanente make-up

Een van de belangrijkste nadelen van permanente make-up is dat je het niet zomaar even kunt verwijderen. Is de PMU-behandeling niet naar wens uitgevoerd, dan ben je niet blij en wil je er graag van af. Dat is natuurlijk niet zo eenvoudig als met ‘’normale’’ make-up waar je het met remover en een doekje verwijdert. Om permanente make-up te verwijderen kun je kiezen voor een laserbehandeling.

Daarnaast blijft permanente make-up gemiddeld 5 jaar zitten. Soms zul je het moeten laten bijwerken door verkleuringen. Of dat een nadeel is mag iedereen voor zichzelf bepalen.

Heb jij zelf last van permanente make-up die je eigenlijk wil laten verwijderen? Neem dan contact op met onze huidspecialisten voor een gratis en vrijblijvend 1e intakegesprek. Ze kijken graag samen met jou naar de mogelijkheden.

Categorie: PMU
© Copyright 2024 - Huidzorg Laserklinieken