De gevaren van permanente make-up

Permanente make-up is de laatste jaren enorm in opkomst. Maandelijks komen er steeds meer salons bij waar je permanente make-up kunt laten zetten. Al deze salons dienen via de GGD een vergunning te krijgen om aan de slag te mogen. Ondanks dat iedere salon deze nodig heeft, zijn er ook een aantal salons die zonder vergunning werken.

De risico’s van permanente make-up

Helaas komen wij veel mensen tegen die een herstelbehandeling nodig hebben of het zelfs weg willen laten halen. Daarom vinden wij het belangrijk om je bij te praten over de risico’s die permanente make-up met zich mee brengt.

De nazorg gaat te vaak fout

Als permanente make-up aangebracht wordt, heeft de huid tijd nodig om te genezen. Er ontstaat namelijk een wondje waar een korstje op komt. Dit heeft tijd nodig om te herstellen en is heel normaal. Toch komt het vaak voor dat er zalfjes en middeltjes opgebracht worden terwijl dit nog niet helemaal hersteld is. De kans op infecties is in dat geval erg groot. Zorg daarom dat je de korstjes en wonden goed laat genezen na het aanbrengen van permanente make-up.

Infecties

Doordat niet alle salons de permanente make-up op een juiste wijze aanbrengen, komt het regelmatig voor dat er infecties ontstaan. Deze infecties ontstaan dan echt door de manier van het aanbrengen van de permanente make-up of door een niet steriele omgeving. Het is daarom erg belangrijk dat je, als je voor permanente make-up kiest, naar een praktijk gaat waar ze vergunningen en opleidingen hebben gehad voor het aanbrengen van permanente make-up. Zodra het fout gaat, kom je er niet zomaar meer van af.

Mijn permanente make-up is fout gegaan, wat nu?

Als er permanente make-up wil laten verwijderen, is laserbehandeling de meest geschikt manier. Kies bij het verwijderen van permanente make-up wel voor een kliniek waar huidspecialisten gecertificeerd zijn. Bij Huidzorg Klinieken zijn alle huidspecialisten gecertificeerd en hebben jarenlange ervaring. Mede door de lange ervaring kan je bij Huidzorg Klinieken terecht voor onder andere het verwijderen van permanente make-up. Benieuwd wat onze huidspecialisten voor je kunnen betekenen? Maak dan een afspraak voor een gratis en vrijblijvend eerste consult.

Categorie: PMU
© Copyright 2024 - Huidzorg Laserklinieken