Het effect op de huid van weersveranderingen

Na regen komt zonneschijn zeggen we altijd. Als we het over huidverzorging hebben draaien we het om; na zonneschijn komt regen… De reden dat we het omdraaien is doordat je huid in de zomer er vaak beter aan toe is dan in de winter. Na de zonneschijn gaat de huid, vaak ongemerkt, achteruit door het mindere weer én de verzorging die we niet aanpassen.

De weersomstandigheden hebben dus veel impact op je huid, maar waar moeten we op letten en hoe bescherm je je huid?

De invloed van weersveranderingen op je huid

Het Nederlandse weer gaat alle kanten op en dat is voor de huid verre van ideaal. De kou, wind maar ook de zon hebben veel effect. In de zomer hebben we vaak last van een vette huid met wat rode huiduitslag, veel zweet, acne (als je hier gevoelig voor bent) en natuurlijk een rode (verbrande) of gebruinde huid. De factoren die daarbij meespelen zijn de warme wind, zon en het zout van de zee.

De factoren van de winter zijn juist de koude lucht en wind en de wisselende temperaturen als je van binnen naar buiten gaat. Op dat moment is de huid erg droog en trekkerig. Verder heb je sneller last van broze haren en geïrriteerde ogen.

Deze 5 tips zorgen voor een goed verzorgde huid

  1. Voorkom en vermijd het gebruik van zeep, milde en vocht inbrengende, bad- en doucheproducten.
  2. Gebruik in de winter vettere crèmes en doe dat met regelmaat. De beste crèmes zitten vol met vitamine A.
  3. Vergeet je handen niet in te smeren, deze zien we snel over het hoofd.
  4. Hoe warmer je een bad of douche neemt, hoe meer dit de huid uitdroogt. Zorg dat je de temperatuur dus niet hoger zet dan gebruikelijk.
  5. De huid rondom je ogen wordt in de winter dunner en droger. Zorg daarom dat deze huid goed ingesmeerd wordt met een speciale crème voor de ogen of een milde dagcrème.

Heb je nog vragen over de verzorging van je huid? Neem dan vrijblijvend contact op met onze huidspecialisten. Ze kijken graag samen met jou naar huis juiste plan van aanpak dat gebaseerd is op jouw huid.

© Copyright 2024 - Huidzorg Laserklinieken