Sporten maakt je mooier

Het klinkt misschien raar, maar van sporten word je mooier! Althans, je huid krijgt er een positieve boost van. Het is algemeen bekend dat bewegen goed is voor zowel je lichaam als voor je geest. Door regelmatig te sporten zit je beter in je vel, ben je gezonder en ziet je huid er beter uit. Maar hoe komt het dat je huid een positieve boost krijgt van sporten?

O2 laat je huid stralen

Tijdens het sporten komt er veel zuurstof in je bloed terecht waardoor je huid een gezonde gloed krijgt. Tijdens het sporten verwijden de bloedvaten en dat zorgt ervoor dat je een gezonde gloed over de huid krijgt. Daarnaast maakt je lichaam tijdens het sporten extra collageen aan, dat is een eiwit wat ervoor zorgt dat de huid spoeler en steviger wordt.

Niet alleen bewegen, maar ook zweten is goed voor je huid

Onderzoek heeft bewezen dat je huid verbetert door met regelmaat te sporten. Huidproblemen als acne worden aanzienlijk minder en het proces van veroudering wordt vertraagd waardoor je huid er jonger en gezonder uit blijft zien.

Buiten sporten is de beste keuze

Door buiten actief te zijn door bijvoorbeeld te wandelen, hardlopen of naar het zwembad of strand te gaan krijgt je huid een flinke boost. De buitenlucht, natuur en blauwe lucht geven je namelijk een positiever gevoel over het leven. Daarnaast krijgt je huid hierdoor ook een positieve impuls. Als mens zijn we van nature gewend aan buitenlucht en dat heeft dan ook een positieve werking op onze huid doordat we het herkennen als ontspanning. Het is hierbij wel belangrijk dat je de huid goed blijft verzorgen en beschermt voor eventuele weersomstandigheden.

© Copyright 2024 - Huidzorg Laserklinieken