De invloed van scheren

Scheren is een snelle en makkelijke oplossing om de haren op je lichaam weg te halen. Ondanks dat het snel en makkelijk is, is scheren niet altijd de beste oplossing. De haren groeien namelijk snel terug en voelen dan stug aan.

De mythe(s) van haren scheren

Bij waxen en epileren blijven de haren wat langer weg maar moet je ze weer goed laten groeien voor je opnieuw kunt scheren. Daarnaast komt het ook vaak voor dat je de huid beschadigt als je kiest voor waxen, dat is dus verre van ideaal.

Scheren heeft geen invloed op haargroei

Een fabel dat erg bekend is, gaat over dat scheren de haargroei verergert. Uit onderzoek is gebleken dat dat niet waar is. De reden dat deze fabel niet klopt, is omdat scheren geen invloed heeft op de haarfolikel. De haarfolikel stimuleert namelijk de haargroei. Scheren is precies hetzelfde als het knippen van je haar, je kort het in maar je doet niks aan de haargroei zelf.

Scheren lijkt wel invloed te hebben?

Zodra haren groeien onder invloed van schuring en wrijving wordt na een tijdje de haar dunner. De haren zullen op dat moment ook dunner en zachter worden maar dat veranderd op het moment dat je deze haren weer gaat scheren. Wanneer je de dunne en zachte haartjes scheert, gaat het dunne gedeelte er van af en wordt het dikke gedeelte zichtbaar en uiteindelijk ook voelbaar. Door dit proces lijkt de haargroei erger te worden wat in werkelijkheid niet zo is.

De mogelijkheden voor het behandelen van haren

Er zijn meerdere bekende mogelijkheden om snel en eenvoudig van haren op je lichaam af te komen. De meest bekende en gebruikte manieren zijn scheren, waxen en epileren. Het zijn eenvoudige manieren die op korte termijn goed werken. Op langere termijn gaan deze methodes ongemerkt toch veel geld en tijd kosten. Een oplossing die op langer termijn zorgt voor definitieve ontharing is de laserbehandeling. Het resultaat is dat de haren definitief weg zijn en blijven. Dat zal je op langer termijn veel tijd besparen.

Bij Huidzorg Klinieken ben je aan het juiste adres voor laserbehandelingen. Wij werken met BIG-geregistreerde en HBO-geschoolde huidspecialisten. Zo ben je zeker van goede kwaliteit en een langer termijn resultaat.

© Copyright 2024 - Huidzorg Laserklinieken