Gewoontes die slecht zijn voor de huid

In ons blog vertellen wij regelmatig over onderwerpen die een gezonde huid stimuleren. Maar dan zijn er natuurlijk ook een aantal gewoontes die niet goed voor je huid zijn. Welke gewoontes zou je kunnen veranderen om een gezonde huid te stimuleren?

Roken

Het is algemeen bekend dat roken slecht voor je gezondheid is. Toch zijn we er ons vaak niet van bewust dat roken ook heel slecht is voor je huid. Het veroorzaakt diepe rimpels die ook nog eens kunnen verkleuren. Dat samen zorgt ervoor dat je huid er ouder uit ziet.

Verkeerde crèmes

Om een gezonde huid te creëren en behouden, zijn de juiste huidproducten van groot belang. Het is erg belangrijk om uit te zoeken wat bij je past. Verkeerde crèmes noemen wij een slechte gewoonte. Neem de tijd voor je huid en kies de juiste producten.

Slaaptekort

Wanneer je te weinig slaapt, merk je dat erg snel aan je huid. Zo heb je sneller last van problemen zoals acne, eczeem en psoriasis. Zorg daarom dat je tussen de 7 en 8 uur slaapt en daar ook regelmaat bij hebt. Zo kan de huid zich herstellen van alle invloeden die impact op je huid hebben gehad.

Een vieze telefoon

Telefoon? Ja, telefoons kunnen voor flinke huidirritatie zorgen. Het is een broedplaats voor bacteriën en je komt er continu met verschillende lichaamsdelen mee in aanraking. Zorg dat je zo af en toe je telefoon uitgebreid schoonmaakt met reinigingsproducten die geschikt zijn voor je telefoon.

Alcohol

Alcohol heeft net als roken een enorme impact op je lijf en huid. Natuurlijk mag je af en toe genieten van een lekker glas alcohol. Doe dit alleen wel met mate. Op langer termijn gaat de huid anders erg verslappen wat zonde zou zijn.

Make-up niet verwijderen

Hoewel je er na een feestje misschien niet altijd zin in hebt, is het toch van groot belang om je make-up diezelfde avond te verwijderen. Je huid krijgt anders te weinig zuurstof en poriën raken verstopt. De bacteriën gaan zich dan ophopen waardoor je veel problemen met je huid krijgt.

Zonnen

We waarschuwen er regelmatig voor, maar vermijdt zoveel mogelijk de zon. Als je huid namelijk te veel aan de zon wordt blootgesteld, veroudert die snel. Gebruik daarom altijd een crème met SPF, ook in de winter.

© Copyright 2024 - Huidzorg Laserklinieken