Huidverzorging tijdens je zwangerschap

In een vorig blog schreven we over de huidproblemen die er kunnen ontstaan tijdens de zwangerschap. Natuurlijk zijn er ook manieren om de huid goed te verzorgen om de kans op huidproblemen zo klein mogelijk te maken. We vertellen daarom graag wat je eraan kunt doen om je huid goed te verzorgen tijdens je zwangerschap.

Schoonmaken en smeren

Een van de belangrijkste onderdelen van de verzorging van je huid is altijd het schoonmaken en smeren van de huid. Dat betekent dat je de huid ’s ochtends en ’s avonds reinigt met milde reinigingsproducten. Daarna kan je het beste je huid insmeren met een zonnebrandcrème waar een hoge factor in zit die veel zonlicht op kan vangen. Wanneer je namelijk te veel direct zonlicht op je huid krijgt, kan daardoor een zwangerschapsmasker ontstaan. De avondreiniging is vooral om het vuil van overdag te verwijderen en dan kun je het beste jouw huid insmeren met een nachtcrème.

Naast je gezicht is het natuurlijk ook belangrijk om de rest van je huid te reinigen. Zeker rondom je buik is het belangrijk om een voedende crème of olie te gebruiken zodat je striae en een droge of jeukende huid voorkomt.

Drink voldoende water

Om je huid soepel te houden is het belangrijk om veel water te drinken. Daarnaast voer je ook sneller de gifstoffen af waardoor de kans kleiner is dat er puistjes ontstaan. Doordat je veel water drinkt, blijft ook je onderhuid soepel waardoor je minder kans op striae hebt. Zo beperk je de kans op zwangerschap kwaaltjes en verklein je de kans op andere kwaaltjes zoals aambeien of een blaasontsteking.

Let op je eten

Tijdens je zwangerschap is het zo dat je sneller allergische reacties kan hebben bij etenswaren. Het is belangrijk om zelf te kijken waar je wel of niet tegen kan, voor je het weet heb je bijvoorbeeld last van vervelende uitslag. Houd dus tijdens je zwangerschap rekening met wat je eet.

© Copyright 2024 - Huidzorg Laserklinieken