Hulp bij het kiezen van je zonnebrandcrème

Het is belangrijk om je huid goed te verzorgen en in te smeren. Een goede zonnebrandcrème is daarbij essentieel. Toch is het lastig om de juiste zonnebrand te kiezen, er zijn namelijk veel verschillende varianten. Daarnaast zijn er ook misleidende reclames zoals ‘honderd procent bescherming’ en ‘Slechts één keer per dag insmeren’ die niet aansluiten bij goede huidverzorging. We geven je daarom graag wat tips voor het kiezen van goede zonnebrandcrème.

Smeer voldoende

Het is belangrijk om voldoende zonnebrand te smeren. In de meeste gevallen smeren we ons, vaak onbewust, te weinig in. Voor je gezicht heb je bijvoorbeeld een halve theelepel nodig. Daarnaast is het belangrijk om ook gedurende de dag genoeg te smeren. Wanneer je veel buiten bent, kun je het beste om de twee uur smeren. Als je sport is het belangrijk om je daarna nog een keer in te smeren.

SPF 15

Kies voor een zonnebrandcrème met SPF 15. Met zonnebrand verleng je de tijd voordat je huid verkleurt, hierdoor is het belangrijk om dus regelmatig te smeren met minimaal een beschermende factor van SPF 15. Er zijn ook zonnebrandcrèmes met een hogere factor, echter blijkt uit onderzoek dat de kans op huidkanker groter is wanneer je veel met een hoge factor smeert.

Antioxidanten

Naast de SPF 15 is het ook belangrijk om een zonnebrandcrème te kiezen met antioxidanten, zeker wanneer je de hals, handen en gezicht in smeert. Deze delen pakken het meeste zonlicht en moeten dus het beste beschermd worden.

Geen spray

Wanneer je een zonnebrandcrème kiest, zorg er dan voor dat je geen spray neemt. Daar zijn twee redenen voor: ten eerste is de spray minder dik en is de kans klein dat je huid voldoende beschermd wordt. Ten tweede zitten er vaak Nano deeltjes in een zonnebrandcrème en dat wil je liever niet inademen. Veel sprays beschermen daarnaast ook niet tegen zowel uv-A als uv-B. Het is daarom erg belangrijk om goed te kijken welke zonnebrandcrème je het beste kunt nemen.

Het is dus erg belangrijk om te kijken welke zonnebrandcrème geschikt is om te smeren. Zeker wanneer je een huidbehandeling hebt gehad moet de huid goed beschermd worden in de weken daarna. Twijfel je over een zonnebrandcrème? Vraag het na bij onze huidspecialisten.

© Copyright 2024 - Huidzorg Laserklinieken