Dit is wat je telefoon en laptop met je huid doen…

We zitten tegenwoordig steeds meer op onze telefoon en laptop. Nu blijkt dat het schrikbarend is wat voor effect dit op je huid heeft. Er wordt veel onderzoek gedaan en er gaan geruchten dat straling minder slecht is dan we denken. Toch is het altijd de vraag of je hier onnodig risico mee moet nemen. We vertellen je graag mee over wat je telefoon en laptop met je huid doen

De zon tegenover de computer

Uit onderzoek is gebleken dat wanneer je een kantoorbaan hebt waarbij je minimaal 4 werkdagen en zo ongeveer 8 uur per dag achter een computer zit, dit gelijk staat aan 20 minuten in de zon. Onbeschermd in de zon zitten is natuurlijk schadelijk, waarom zitten we dan vaak onbeschermd achter onze computer? Nu hoef je niet direct te stoppen met werken en je telefoon weg te gooien maar het is wel belangrijk om je huid goed te beschermen, ook als je achter een computer of telefoon zit.

Tech nek

Welke kant kijk je op wanneer je naar je telefoon kijkt? Grote kans dat je je smartphone lager houdt dan dat je gezicht is waardoor je naar beneden kijkt. Dit is een grote oorzaak van een slappe en losse huid in je hals. Die losse huid in je hals staat ook wel bekend als de tech nek.

Uit een onderzoek is naar voor gekomen dat de zwaartekracht ongeveer 5 keer sterker aan je huid trekt wanneer je naar beneden kijkt. Denk daarbij eens na over hoe vaak je wel niet naar beneden kijkt op een dag, op langer termijn is het effect dan erg groot. Zelfs bij veel jongeren komt de tech nek steeds meer voor en dat is zonde! Je kunt dit het beste tegen gaan door een verstevigende crème of serum te gebruiken.

Bron van bacteriën

Naast je houding en het kijken naar je telefoon is ook het gebruik van je telefoon erg schadelijk voor je huid. Een telefoon is namelijk een bron van bacteriën. Huidspecialisten zien steeds vaker onzuiverheden op het gezicht van patiënten in de gebieden waar we onze telefoon vaak houden. Op zich is het best logisch al die bacteriën als we de telefoon in onze zakken en tassen doen. Onze telefoon komt overal mee in aanraking. Reinig je telefoon daarom af en toe met een desinfecterend doekje.

Knijp-lijntjes en droge ogen

Ben jij je ervan bewust dat je snel met je ogen knijpt als je naar een beeldscherm staart? Het gebeurt namelijk vaker dan we denken. Ook dat knijpen met je ogen heeft effect op de huid. Op den duur ga ja namelijk last krijgen van lijntjes en rimpels rondom je ogen. Daarnaast knipperen we ook een stuk minder met onze ogen als we naar een beeldscherm kijken waardoor onze ogen sneller droog worden. Droge ogen zijn vaak ook een oorzaak van hoofdpijn en je gaat er sneller door in je ogen wrijven. Dat wrijven leidt dan weer tot een geïrriteerde en gevoelige huid rondom de ogen. Een goede oog crème is hierbij de juiste oplossing!

Ook selfies zijn schadelijk

Je telefoon heeft veel effect op je huid, we schrikken ervan hoe slecht dat effect daadwerkelijk is. Smartphones geven namelijk high energy visible light (HEV-light) af en dat lijkt veel op UV-straling. Deze straling kan donkere pigmentvlekken en verlies van collageen. Het verlies van collageen zorgt weer voor huidveroudering. De beste oplossingen hiervoor zijn minder tijd aan je telefoon besteden en huidverzorgingsproducten gebruiken waar zinkoxide en titaniumdioxide in zitten.

© Copyright 2024 - Huidzorg Laserklinieken