De effecten van sporten op je huid

Er gaan tegenwoordig veel verhalen rond over het effect van sporten op je huid. Sporten heeft namelijk een positief effect op je huid maar ook op de rest van je lichaam. Daarnaast draagt sporten ook bij aan je gezondheid en heeft het dus veel invloed op de kwaliteit van leven.

Wat zijn de effecten?

Maar welke effecten heeft sporten nu precies op je huid? We vertellen je graag meer over 3 van deze positieve effecten.

Betere doorbloeding

Sporten stimuleert een hoop in ons lichaam. Zo ook de doorbloeding die zorgt voor de aanvoer van zuurstoffen en voedingsstoffen naar de lichaamscellen. Deze stoffen zijn belangrijk voor je huid. Bij een goede doorbloeding blijft je huid namelijk strakker en steviger waardoor je huid er jonger uit ziet.

Spierontspanning

Bij het sporten is het zo dat je al je spieren flink inspant en op spanning zet. Na je work-out heeft dat een ontspannend effect op je spieren. Dat geldt natuurlijk niet alleen voor de spieren in je lichaam, maar ook voor de spieren in je gezicht. Wanneer er minder spanning op de spieren van bijvoorbeeld je gezicht staat, kunnen expressielijnen in je gezicht verzacht worden waardoor je een jongere blik krijgt. Zo zie je er frisser en stralender uit wanneer je enkele keren per week sport.

Zuivere huid

Tijdens het sporten zweten we natuurlijk allemaal, soms tot vervelends toe. Toch heeft zweten een erg positief effect op je huid omdat je namelijk afvalstoffen afvoert als je zweet. Opgehoopte afvalstoffen in je huid worden door de zweetdruppels naar buiten geduwd en daardoor gaat je huid glanzen. Zo krijg je een gezonde glow op je huid en zullen ook de onzuiverheden verminderen. Ga dus regelmatig sporten want dat is goed voor je huid. Ook bij acne kan sporten een groot verschil maken in de gezondheid van je huid.

Wanneer je ondanks het regelmatig sporten toch problemen of ontevredenheid hebt over je huid, raden wij aan om eens vrijblijvend contact op te nemen met een van onze huidspecialisten. Ze kunnen je van alles vertellen over de mogelijkheden om je huid er weer netjes en verzorgd uit te laten zien.

© Copyright 2024 - Huidzorg Laserklinieken