Voor de zomer onbehaarde lichaamsdelen?

Heb je last van ongewenste haargroei, stoppels of ingegroeide haren? Dan biedt laserontharing hiervoor een oplossing. Laserontharing is een behandeling die zorgt voor definitieve haarvermindering. Minder haren, dus minder stoppels! Daarnaast worden de haren door laserontharing veel zachter.

Helaas is dit niet geschikt voor alle haartjes. Denk maar aan grijze, rode en lichte haren. Als het haar pigment bevat dan kunnen we dit aanpakken met laserontharing. En zeker op alle huidtypen!

Verschil tussen IPL en Laserontharing?

Er zijn veel mogelijkheden om je haren nog voor de zomer te verwijderen. Dit kan door middel van waxen, epileren, scheren, IPL behandelingen en laserontharing. Van al deze methodes is er maar 1 het effectiefst op het gebied van definitieve haarvermindering: Laserontharing!

Met laserontharing kan er specifiek op het haartje behandeld worden en de huid om het haartje heen zal hierdoor geen schade oplopen. Bij IPL wordt er ook op de haar geflitst maar bij IPL worden er meerdere golflengtes gebruikt en hierdoor wordt de haar onvoldoende verwarmd. De huid om de haren heen zal hierbij ook verwarmd worden wat op den duur kan leiden tot huidbeschadigingen.

Hoe werkt laserontharing?

Bij laserontharing maakt Huidzorg Laserklinieken gebruik van de Nd:Yag laser en de Alexandrite laser. Deze lasers zijn uitermate geschikt voor alle huidtypen en de effectiefste methode voor definitieve haarvermindering.

Belangrijk voor laserontharing is dat je haar pigment bevat. Het pigment van de haar gaat de warmte absorberen van de laser. Deze haar geeft de warmte door tot onder in de voedingsbodem, waardoor de voedingsbodem en het haarzakje “kapot” gaan. Op deze plek zal na de laserontharing geen haar meer terug groeien. Tijdens de laserontharing wordt er gebruik gemaakt van een koeler waardoor je slechts speldenprikjes voelt. Wanneer het deel is behandeld zijn deze prikjes verdwenen.

Wat kan er allemaal behandeld worden met laserontharing?

Met laserontharing kan het hele lichaam behandeld worden. Ben je aanvullend verzekerd, dan kan in veel gevallen de behandeling voor laserontharing in het gelaat vergoed worden door je verzekering. Laserontharing van het lichaam wordt vrijwel nooit vergoed.

Wij zien doorgaans dat er 6-15 behandelingen nodig zijn. Dit is geheel afhankelijk van de indicatie, haargroei, huidtype en welk lichaamsdeel behandeld wordt. Tijdens een vrijblijvend consult kunnen wij je alle informatie geven. Wil je een consult inplannen? Neem dan contact op met ons via info@huidzorgklinieken.nl of 030 214 59 09!

Dit blog is geschreven door Carmen Schell, huidtherapeut Huidzorg Laserklinieken.

© Copyright 2024 - Huidzorg Laserklinieken