Fabels over huidverzorging

Er gaan een hoop fabels rond over huidverzorging. Om je huid te beschermen tegen de invloeden van buitenaf zoals vuil en de zon is het belangrijk om de juiste producten te gebruiken. Daarom helpen wij graag een aantal fabels uit de wereld. Zo kan je gerichter aan de slag met het verzorgen van je huid!

Stem je productkeuze af op de leeftijd van je huid

Dit is een fabel omdat je de producten niet kiest op basis van je leeftijd, maar op basis van het huidtype en de conditie. Wanneer je van nature een droge huid hebt, is het verstandig om een hydraterende crème te nemen. Zo heeft iedere huid een andere aanpak nodig die niet van de leeftijd af hangt, maar van het huidtype.

Een dagcrème heeft dezelfde werking als een nachtcrème

Ook dit is een fabel, er zit een verschil in deze soorten crèmes. Het verschil tussen een dag- en nachtcrème zit in de stoffen die in de crème zitten. In een dagcrème zitten voornamelijk stoffen die de huid beschermen tegen de invloeden van buitenaf. Hierbij kun je denken aan vuil en het Uv-licht van zon. Bij een nachtcrème zijn is deze bescherming niet benodigd en gaat de aandacht meer naar de verzorging van de huid.

Je kleurtje verdwijnt onder de douche

In de zomer genieten we van de heerlijke warmte en het zonnetje op onze huid. We krijgen een lekker kleurtje maar dat verdwijnt na een tijdje weer. Het is een fabel dat we door douchen dat kleurtje sneller verliezen.

De verkleuring van de huid begint vanaf de pigmentcellen. Pigment heeft juist de functie om je huid te beschermen tegen de straling van onder andere de zon. De productie van pigment stopt pas op het moment dat je niet meer in de zon komt. Zo heeft douchen dus geen invloed op de kleur van je huid.

 

© Copyright 2024 - Huidzorg Laserklinieken