De oorzaken van acne bij volwassenen

Niet alleen jongeren hebben last van acne, er zijn ook een heleboel volwassenen die last hebben van acne. Bij volwassenen spelen hormonen en hormoonschommelingen een belangrijke rol. Bij jongeren spelen hormoonschommelingen ook een belangrijke rol, alleen lijkt die rol bij volwassenen anders te zijn. In dit blog lees je meer over de oorzaken van acne bij volwassenen.

Hormoonschommelingen bij vrouwen

Veel vrouwen hebben te maken met sterke hormoonschommelingen en dat gebeurt met regelmaat. Dit wordt veroorzaakt door je menstruatiecyclus en daardoor stijgt je hormoonspiegel. Binnen de hormoonschommelingen zijn er meerdere mogelijkheden waardoor de acne versterkt kan worden. Dit zijn:

  • Stoppen met de pil of anticonceptie
  • Zwangerschap
  • De menopauze

Stress is een belangrijke factor

Uit onderzoek is gebleke dat stress een grote rol speelt bij acnevorming bij volwassenen. Door stress worden er extra stresshormonen geproduceerd en dat zorgt weer voor een verhoogde talg- en huidproductie. De talg- en huidproductie zijn een belangrijke factor bij het ontstaan van acne. Zorg dus dat je van je stress af komt!

Een ongezonde leefstijl

Een gezonde leefstijl draagt bij aan een gezonde huid. Een ongezonde leefstijl met te veel zuivel en een hoge glycmische index zorgt ervoor dat je acne toeneemt en je dus meer klachten ervaart. Een gezond dieet is daarom erg belangrijk voor een gezonde huid. Factoren als roken dragen ook bij aan onzuiverheden en huidproblemen. Probeer dus voor een gezonde leefstijl te kiezen als je een acne gevoelige huid hebt.

Verkeerde huidverzorging

Make-up maar ook huidverzorgingsproducten kunnen acne beïnvloeden en verergeren. Huidverzorgingsproducten waar veel olie of een hoog vetpercentage in zitten, kan je beter vermijden. Deze producten kunnen er voor zorgen dat je talgklieren verstoppen of de afvoer van talg geblokkeerd wordt waardoor je last krijgt van acne.

Gebruik van medicatie

Het gebruik van medicatie is een belangrijke trigger voor acne. Medicijnen als antidepressiva, anti-epileptica en een aantal steroïden staan erom bekend dat ze bij kunnen dragen aan de ontwikkeling van acne.

Als je eenmaal last hebt van acne, is het lastig om ervan af te komen. Huidzorg klinieken kan je hierbij helpen. Onze huidspecialisten hebben jarenlange ervaring met behandeling van acne en kunnen je daarom perfect helpen. Plan een gratis en vrijblijvende afspraak in met een van onze huidspecialisten om de mogelijkheden voor jouw problemen te bespreken.

Categorie: Acne
© Copyright 2024 - Huidzorg Laserklinieken