De beste behandelingen voor acne

Acne is een bekend en veelbesproken huidprobleem waar vrijwel iedereen mee te maken krijgt. Toch verschilt de leeftijd en de mate waarin je het kunt krijgen enorm. Acne kan erg vervelend zijn en ook cosmetisch storend zijn. Er zijn veel verschillende varianten, die allen een andere behandeling nodig hebben.

Verminderen van acne

Er zijn een heleboel manieren om acne te verminderen. Om acne te verminderen is een gezonde leefstijl essentieel. Gezonde voeding, regelmatig sporten en goede verzorging van de huid hebben samen een grote invloed op je huid. Door deze onderdelen kan je zelf acne verminderen.

Ondanks het verminderen, komt het vaak voor dat acne niet geheel verdwijnt. Wanneer dat zo is, is het belangrijk om acne te laten behandelen door een huidspecialist.

Acne behandelen

Er zijn verschillende varianten van acne en daardoor ook verschillende soorten behandelingen. De volgende behandelingen worden het meest ingezet bij acne:

Peelings

Een peeling is een vloeistofoplossing die op je bovenste huidlaag aangebracht wordt. Op de bovenste huidlaag zitten veel dode huidcellen die door middel van een peeling verwijderd kunnen worden. Wanneer je de vloeistofoplossing er af ‘peelt’, worden dus alle dode huidcellen meegenomen door de peeling. Zo worden de jonge en frisse huidcellen die daaronder zitten weer zichtbaar en ziet je huid er een stuk beter uit.

Laserbehandelingen

Om niet alleen de acne maar ook direct de acne littekens te verwijderen, is laserbehandeling een geschikte methode. Een laserbehandeling zorgt namelijk met lichtflitsen voor het verwijderen van de littekens die ontstaan zijn door acne. Zo heb je enkele weken na de behandeling weer een mooie huid zonder littekens.

Microdermabrasie behandeling

Een behandeling die minder bekend is, is microdermabrasie. Deze behandeling klinkt ingewikkeld maar is dat in werkelijkheid niet. Bij microdermabrasie wordt er een laagje huid verwijderd door met hele fijne kristallen over de huid te schuren. Zo worden er direct verstoppingen in je huid verwijderd waardoor je huid beter doorbloed en er weer gezond uit ziet.

Benieuwd welke behandeling het beste is voor jou acne? Neem dan vrijblijvend contact op met een van onze huidspecialisten om naar jouw situatie te kijken.

Categorie: Acne
© Copyright 2024 - Huidzorg Laserklinieken