Heb jij last van storende pigmentvlekken?

Vrijwel iedereen heeft pigmentvlekken op het lichaam en in het gezicht, maar jij ervaart ze als storend. Je pigmentvlekken laten verwijderen is dan een goede optie. Of het nu gaat om moedervlekken, sproeten, ouderdomsvlekken, melasma, café au lait of post inflammatoire hyperpigmentaties. Bij Huidzorg Laserklinieken ben je in ervaren en vertrouwde handen.

Onze laser behandelingen zijn zeer effectief voor het verwijderen van de pigmentvlekken dankzij de nieuwste lasers die wij gebruiken. Van de laserbehandeling kun je het volgende verwachten.

 • Het pigment wordt littekenvrij verwijderd.
 • Gemiddeld zijn er 1-4 behandelingen nodig
 • Het pigment zal tussen de 60 – 100% minder zijn
 • Voor elk huidtype een geschikte laser
 • Voor pigment wat niet verwijderd kan worden met laser hebben wij alternatieven

Wil je graag weten of je pigmentvlekken behandeld kunnen worden, plan dan snel een consult in via info@huidzorglaserklinieken.nl of 030 214 59 09!

Pigment verwijderen

Voor het verwijderen van pigment worden verschillende soorten lasers gebruikt, zoals de Q-switched Nd-YAG 532 en de Nd-YAG 1064 en de Robijn laser. In de kliniek maken wij het meeste gebruik van de Robijn laser, die veel verschillende soorten pigment kan behandelen.

Tijdens een behandeling wordt als het ware het pigment in hele kleine deeltjes geschoten waardoor het lichaam het kan opruimen en afvoeren. Na een week of 4 is het resultaat van 1 behandeling zichtbaar en kan er indien nodig nogmaals behandeld worden.

Soms is het niet mogelijk om het pigment volledig te verwijderen door middel van de laser. Dan kunnen er producten in gezet worden of eventueel een peeling. Daarbij wordt gebruik gemaakt van producten van ZO Skin health of Dermaceutic, eventueel in combinatie met peelingen van Dermaceutic.

Hou je voor, tijdens en na de behandeling aan deze regels

Wanneer je behandeld wilt worden voor pigment is het belangrijk om je aan een aantal regels te houden.

 • De huid moet zo licht mogelijk van kleur zijn, als het ware je winterkleur;
 • De pigmentvlekken worden na de behandeling donkerder en er kan een korstje ontstaan;
 • De huid heeft gemiddeld 5-7 dagen herstel nodig;
 • Na de behandeling minimaal 4 weken voorzichtig zijn met zonlicht;
 • Tussen de behandelingen dient minimaal 4 weken te zitten;
 • Bij zwangerschap voeren wij geen behandelingen uit.

Indicaties en aantal behandelingen

Het resultaat van 1 behandeling is zichtbaar na 4 weken. Houd er rekening mee dat er bij het behandelen van pigment vaak meerdere behandelingen nodig zijn voor het optimale resultaat. Niet alle pigmentvlekken kunnen voor 100% verwijderd worden, deze plekken zullen enkel alleen lichter worden met lasertherapie.

 • Cafe au lait, Geboortevlek, 5-8 behandelingen
 • Naevi, Moedervlekken, 3-4 behandelingen
 • Lentigo solaris, Zonschadevlekken, 1-3 behandelingen
 • Lentigo senilis, Ouderdomsvlekken, 1-3 behandelingen
 • Ephelides, Sproeten, 1-3 behandelingen

Producten VS Peeling

Pigment verwijderen kan niet altijd volledig met de laser. In sommige gevallen zit het pigment te diep in de huid waardoor we met de laser hier niet bij kunnen komen. Om het pigment zo optimaal mogelijk te verwijderen, kunnen er producten ingezet worden. Deze producten ondersteunen het verwijderingsproces van het pigment en onderdrukken de pigmentvorming. Hierdoor ontstaat er minder snel weer nieuw pigment dan wanneer je geen producten gebruikt.

Afhankelijk van de wensen en het soort pigment, wordt ook de peeling van Dermaceutic ingezet om het pigment te verwijderen. Per huidtype en soort pigment zijn de mogelijkheden verschillend. Mocht je willen weten wat voor jou de mogelijkheden zijn, plan dan snel een consult in via info@huidzorglaserklinieken.nl of 030 214 59 09!

Dit blog is geschreven door Karin Aalbers , huidtherapeut Huidzorg Laserklinieken.

© Copyright 2024 - Huidzorg Laserklinieken