Huidverjonging: houd je huid in goede conditie en vertraag huidveroudering

Iedereen is bezig met het uiterlijk en de huid. De huid is het grootste orgaan van het lichaam, maar wordt niet altijd goed onderhouden. Door preventief huidverjonging toe te passen zorg je dat de huid in goede conditie blijft maar ook de huidveroudering langzamer verloopt.

Heb je last van lijntjes, rimpels, doffe teint en een niet egale huid qua kleur? Ook dan kun je door middel van producten en peeling huidverjonging realiseren. Dit werkt op alle aspecten van de huid.

Is je huid al verder in de huidveroudering? Dan kunnen we dit verminderen maar niet omkeren. Hierbij zet Huidzorg Laserklinieken dan ook producten in. Dit in combinatie met peeling of lasertherapie.

Producten

Huidzorg Laserklinieken werkt met medische producten met hoge werkstoffen. Onze productlijnen ZO Skin Health en Dermaceutic zijn speciaal voor de aanpak van de “ongezonde huid”. We spreken van een gezonde huid wanneer de huid:

  • goed gehydrateerd is
  • volume heeft
  • egaal van kleur is
  • vrij van huidaandoeningen
  • er geen structuur verschillen aanwezig zijn zoals lijntjse, rimpeltjes en littekens

Met de producten van ZO Skin Health en Dermaceutic kunnen we ervoor zorgen dat de huid zich zo gezond mogelijk gedraagt. Dit betekent niet dat Huidzorg Laserklinieken ervoor kan zorgen dat het huidverouderingsproces volledig stopt. Wij kunnen dit zo goed mogelijk ondersteunen zodat het proces langzamer verloopt.

ZO Skin Health

Producten van ZO Skin Health bevatten medische stoffen die door een speciale techniek worden afgeleverd diep in de huid. Wat betekent dit?

De huid wordt niet alleen van binnenuit gestimuleerd, maar je herstelt ook de huidbarrière. De huidbarrière moet in goede conditie zijn zodat alle werkstoffen die worden ingebracht door middel van crèmes in de huid blijven en daar zijn werk doen.

De producten hebben een intensieve werking die gepaard gaat met verschillende fases van huidreactie. De eerste weken zal de huid rood en schilferig zijn. Daarnaast merk je bij het aanbrengen van de producten dat het gaat prikkelen, tintelen en eventueel een branderig gevoel kan geven.

De producten worden ingezet als thuisbehandeling waarbij geen peeling aan te pas komt. De huidreactie kan voor sommigen als vervelend worden ervaren. Vind je dit vervelend? Lees dan snel verder over de producten van Dermaceutic.

Dermaceutic

De producten van Dermaceutic werken op zijn eigen manier. Het stimuleert de huid en herstelt de huidbarrière. Met alleen de producten ga je al een verbetering merken van de huid. Deze producten worden vaak ingezet bij preventieve huidverjonging en als startende thuisbehandeling ter voorbereiding op de peeling.

Waarom deze thuisbehandeling? Als de huid in een betere conditie is, kan Huidzorg Laserklinieken met de peeling effectiever behandelen wat zicht leidt tot snellere en grotere verbeteringen. De huidreactie van de producten is minimale roodheid en eventueel wat schilfering. Daarnaast merk je wel dat de werkstoffen zeer actief zijn, wanneer je de producten aanbrengt. De huid gaat tintelen en prikkelen. De huidreacties zijn van korte duur aanwezig omdat de huid sneller aan de producten went.

Dit betekent niet dat de producten dan geen werking meer hebben. Juist doordat je huid sterker wordt, voel je minder maar heeft het een steeds effectievere werking diep in de huid. De gouden combinatie is dan ook 1+1=3. De juiste producten met de juiste behandeling zorgt voor het optimale resultaat en dit resultaat behouden we door het gebruik van de juiste producten.

Dermaceutic peeling

Wanneer je een goede thuisbehandeling hebt gehad, kan je doorpakken met de peeling van Dermaceutic.

Dermaceutic heeft verschillende peelings die ingezet worden bij verschillende indicaties zoals acne, acnelittekens, melasma, pigmentvlekken en bij fijne lijntjes en rimpels.

Om preventief te werk te gaan en de milde huidverjonging te behandelen wordt de Cosmo Peel ingezet. Dit is een TCA peeling die verschillende percentages TCA bevat. Aan de hand van de behoefte van de huid en het huidtype maken wij hierop een behandelplan met de juiste producten en peeling. Doorgaans heb je met 2-4 behandelingen het optimale resultaat.

Heb je last van sterke huidveroudering zoals diepere rimpels en lijnen of last van diepere acnelittekens dan zetten we de Cosmo Peel Forte in. Deze peeling bevat TCA, glycolzuur maar ook Phenol. Dit is een sterke peeling die diep te werk gaat. Door de combinatie van de zuren kan de TCA veel dieper in de cellen terecht komen waardoor doorgaans 1 behandeling al voldoende kan zijn.

Het optimale resultaat van een Cosmo Peel Forte is te zien na 3 maanden. Bindweefsel en elastine ontwikkelen zich langzaam maar langdurig waardoor je gedurende tijd na de peeling de huid beter en beter ziet worden.

Lasertherapie

Naast het inzetten van Dermaceutic peeling, kan je altijd nog kiezen voor lasertherapie. Deze lasertherapie bestaat uit een combinatie van de fractional Co2 laser (10.600nm) en Erbium:Glass Laser (1540nm).

Om het optimale resultaat van deze behandeling te behalen adviseert Huidzorg Laserklinieken het gebruik van Dermaceutic producten als thuisbehandeling. Met lasertherapie kan meer lokaal behandeld worden. Heb je meer behoefte aan de aanpak op bepaalde gebieden of losse littekens, dan is lasertherapie een goede keuze. Daarnaast kan het ook ingezet worden als toevoeging op de peeling. Net die lijnen rondom de ogen en mond extra aanpakken, dan is de fractional Co2 laser/Erbium:Glass Laser combinatie een mooie uitkomst.

De Co2 laser absorbeert het water in de huid waardoor er kleine minuscule gaatjes in de huid gemaakt worden. Dit stimuleert het natuurlijke wondgenezingsproces. Hierdoor wordt de huid van binnenuit “opgevuld”. Dit zorgt ervoor dat diepliggende littekens en rimpels meer gelijk worden met de huid.

De Erbium:Glass Laser zorgt op zijn manier ervoor dat deze “gaatjes” gevuld worden met warmte. En warmte zorgt voor sneller herstel, maar ook extra stimulatie van het bindweefsel en elastine.

Helaas bestaat er geen behandeltherapie, door middel van laser of peeling, dat rimpels en littekens volledig verdwijnen. Doordat het bindweefsel en elastine zich langzaam en langdurig ontwikkeld merk je in de komende weken tot 6 maanden na de behandeling dat het resultaat steeds beter wordt.

Wil je willen weten wat voor jou de mogelijkheden zijn? Plan dan snel een consult in via info@huidzorglaserklinieken.nl of 030 214 59 09!

Dit blog is geschreven door Carmen Schell, huidtherapeut Huidzorg Laserklinieken.

© Copyright 2024 - Huidzorg Laserklinieken