Wat zijn de voordelen van ontharingsmethodes?

Vanaf onze pubertijd wennen we eraan dat er continu haar groeit op plekken waar we het liever niet zouden hebben. Dat kunnen je oksels zijn, maar ook je benen, bikinilijn en je snor. Veel vrouwen maar tegenwoordig ook steeds meer mannen willen er zo snel mogelijk van af. Er zijn meerdere ontharingsmethodes en deze brengen allemaal verschillende voor- en nadelen met zich mee. In dit blog vertellen we meer over de voordelen van de verschillende ontharingsmethodes.

Scheren

De meest gebruikte ontharingsmethode is scheren. Met een scheermesje en wat scheerschuim haal je makkelijk de haren weg van grote oppervlaktes. Deze methode is erg makkelijk, vrij snel en pijnloos. Doordat het snel kan, kost het weinig tijd en is het dus ook goed te doen wanneer je haast hebt. Zo heb je dus binnen no-time gladde benen.

Ontharingscrème

Ontharingscrème smeer je op en na een aantal minuten kan je het met een spatel eraf schrapen, dan trek je alle haartjes mee. Het voordeel van de ontharingscrème is dat het volledig pijnvrij is. Daarnaast ben je na de behandeling een aantal dagen haarvrij en komen de haren daarna minder stug terug. Ook zal je huid zachter worden, een handige methode om te gebruiken.

Waxen

Bij waxen wordt er een bepaald type wax op de huid aangebracht. Dit wordt er in één snelle beweging afgetrokken waardoor alle haartjes gelijk mee gaan. Het voordeel hiervan is dat de haartjes langer wegblijven en dunner terugkomen omdat ze uit het haarzaakje getrokken worden. Naast dat de haartjes langer weg blijven, is het ook een snelle methode om van de vervelende haartjes af te komen. Een gemiddelde behandeling bij een salon kost slechts 20 minuten. Deze methode zorgt er ook voor dat je geen last hebt van scheeruitslag, je hebt na de behandeling soms wel wat last van irritatie maar dat trekt snel weg.

Epileren

De methode epileren wordt vooral met een pincet gedaan en wordt het meest gebruikt voor het gezicht. Doordat deze methode gebruik maakt van een pincet, is het erg precies. Zo kan je bijvoorbeeld enkele haartjes weghalen rondom je wenkbrauwen. Ook bij deze methode worden de haartjes uit de haarzakjes getrokken waardoor ze langer weg blijven en ook dunner terugkomen.

Laseren

De nieuwste methode om haartjes te verwijderen is laseren. Hierbij wordt er gebruik gemaakt van lichtflitsen die de haarzakjes vernietigen. Hierdoor zal een haarzakje verdwijnen en ben je voor altijd van je haargroei af. Daarnaast is de behandeling eigenlijk pijnloos. Deze methode biedt de oplossing zodat jij nooit meer gebruik hoeft te maken van een ontharingsmethode.

© Copyright 2024 - Huidzorg Laserklinieken