De verschillen tussen scheren, harsen en laseren

Heb je er ook zo’n hekel aan? Haargroei op plekken waar je het liever niet hebt? Of het nu je benen, oksels of bikinilijn is/zijn: de meeste vrouwen willen er graag vanaf.

Er zijn veel verschillende mogelijkheden om te ontharen. Alle manieren zorgen er op hun eigen manier voor dat je van je ongewenste haargroei af bent, permanent of tijdelijk. We zetten in dit blog de verschillende mogelijkheden voor je op een rij.

Scheren

Bij het scheren wordt een scheermes en wat scheerschuim gebruikt. Ideaal om lichaamshaar snel te verwijderen. Veel vrouwen kiezen voor deze methode, omdat het makkelijk, snel en volledig pijnloos is.

Wel krijg je wanneer je scheert snel stoppeltjes omdat het haarzakje blijft zitten. Ook kunnen de haren elke keer wanneer je hebt geschoren dikker terug groeien en kun je rode bultjes (strawberry legs) krijgen wat natuurlijk niet zo prettig is.

Harsen

Bij harsen wordt er een (zachte of harde) wax aangebracht op een specifieke plek op het lichaam die onthaard gaat worden. Met een stukje katoen wordt dit er in een zeer snelle beweging afgetrokken, waardoor de haartjes meekomen.

Vrouwen die dit doen vinden het fijn dat de haartjes lang wegblijven en dunner terug groeien, omdat de haarzakjes dan juist wel worden meegetrokken. Je hebt na het harsen heel even last van een geïrriteerdere huid, maar dit zal snel wegtrekken en er is geen sprake van rode bultjes of ingegroeide haartjes achteraf.

Laseren

Dan hebben we als laatste nog laseren. Dit is in vergelijking met scheren en harsen de nieuwste manier om haren te verwijderen. Je hebt IPL, de minder sterke variant waarbij gebruik wordt gemaakt van meerdere golflengtes. Laseren is juist een krachtige energiestraal van een golflengte.

Het haarzakje wordt bij laseren echt vernietigd waardoor je na meerdere behandelingen permanent haarloos bent. Een bijkomend voordeel, het is bijna pijnloos. Je kan met laserontharing het hele lichaam behandelen.

Uit onze ervaring blijkt dat er doorgaans 6-15 behandelingen nodig zijn om haarvrij te worden. Dit hangt helemaal af van de indicatie, haargroei, huidtype en over welke lichaamsdelen het gaat.

Tijdens een vrijblijvend consult kunnen wij jou alle informatie over de behandelingen geven. Wil je een consult inplannen? Neem dan contact op via info@huidzorgklinieken.nl of 0302145909!

© Copyright 2024 - Huidzorg Laserklinieken