Heb jij last van overbeharing in het gezicht?

Overbeharing kan op verschillende plekken op het lichaam voorkomen en het kan als zeer storend worden ervaren. Zowel mannen als vrouwen kunnen hier last van hebben. Wij begrijpen dat dit erg vervelend is. Daarom in dit blog meer uitleg over de oorzaken en natuurlijk een oplossing voor je probleem.

Oorzaken van overbeharing

Overbeharing kan bij ieder huidtype ontstaan, maar komt het meeste voor bij mensen met een Mediteraans huidtype. De puberteit, de overgang of een zwangerschap zijn perioden waarin de klachten vaak ontstaan.

Veel voorkomende oorzaken zijn:

  • Erfelijk: Als veel mensen in de familie last hebben van overbeharing is de kans groter dat iemand het krijgt.
  • Hormonale invloed: Sommige vrouwen hebben een te hoge productie van androgenen, dit is een mannelijk hormoon wat voor beharing zorgt.
  • PCOS: Polycysteus ovarium syndroom, een aandoening waarbij er cystes op de eierstokken kunnen ontstaat, waardoor de hormoonhuishouding uit balans is en er te veel mannelijke hormonen worden geproduceerd door het lichaam.

Verschillende soorten overbeharing

Wij maken onderscheid tussen twee verschillende soorten overbeharing, dit zijn hypertrichose en hirsutisme:

  • Hypertrichose. Dit is extra haargroei op plaatsen waar normaal van nature al een beetje haargroei aanwezig is. Voorbeelden hiervan zijn extra haar bij je wenkbrauwen, bovenlip etc.
  • Hirsutisme. Dit is een soort waarbij er stugge donkere haren ontstaan op de kin, bij de bakkebaarden, bovenlip en in de hals. Dit is te vergelijken met een mannelijk beharingspatroon.

De oplossing

Bij huidzorg klinieken hebben wij diverse behandelingen waarin we overbeharing in het gezicht verwijderen. Dit zijn voornamelijk laserbehandelingen. Met laserontharing kunnen bepaalde plekken van het gezicht haarvrij gemaakt worden. Wij weten uit ervaring dat er tussen de 6 en 15 behandeling nodig zijn om haarvrij te worden. Het aantal behandelingen is afhankelijk van de indicatie, haargroei, huidtype en welk gezichtsdeel er behandeld wordt.

Tijdens een vrijblijvend gesprek kunnen wij je erg veel informatie geven. Heb jij interesse in een consult? Neem dan contact op met ons via info@huidzorgklinieken.nl of bel naar 0302145909, en we plannen zo snel mogelijk een consult met je in.

© Copyright 2024 - Huidzorg Laserklinieken