Verschillende huidtypes

Een goede huidverzorging is erg belangrijk. Je huid biedt bescherming en heeft verschillende essentiële functies. Er zijn veel verschillende soorten huidtypes en elke huid heeft zijn eigen verzorging nodig. In dit blog vertellen we meer over de verschillende huidtypes.

Huidverzorging voor jouw huidtype

De huid van je handen en je gezicht wordt het meest blootgesteld aan zonlicht, uitlaatgassen en regen. De huid beschermt je lichaam tegen allemaal stoffen en bacteriën van buitenaf, regelt de temperatuur van je lichaam en voorkomt uitdroging. Het is dus belangrijk om zuinig ermee om te gaan.

Verschillende huidtypes in het kort

Er zijn vier verschillende huidtypes. Een normale huid herken je aan kleine poriën en weinig acne. De huid glimt niet, maar is ook niet droog. Dan is er als tweede de droge huid. Deze voelt ruw, strak en schilferig aan. Heb je droge wangen maar een glimmend voorhoofd, dan heb je waarschijnlijk een gemengde huid. Dit is een combinatie van twee huidtypes. Bij een vette huid zijn de poriën groot en krijgt de huid een glans door de aanmaak van te veel talg.

Normale huid

Wanneer je een normale huid hebt, heb je een egale huid. De vocht- en vetbalans is hierbij optimaal. Dit betekent niet dat je geen speciale huidverzorging nodig hebt. Het beste is om je huid goed te reinigen en hydrateren en hierbij rekening te houden met verschillende seizoenen.

Droge huid

Heb je een droge huid, dan krijg je wat sneller rimpels doordat er te weinig talg in de huid aanwezig is. Veel mensen hebben last van een droge huid, dit komt vaak door centrale verwarming en airconditioning die veel vocht aan de huid onttrekken. Ook de zon heeft een sterk uitdrogende werking. Gelukkig is het een veel voortkomend huidtype dat je kan vermijden en verbeteren met de juiste producten en de juiste huidverzorging, je moet hierbij denken aan dikke voedende crèmes.

Gecombineerde huid

Een gecombineerde huid bestaat uit twee huidtypes: een droge huid en een vette huid. Zo kan je huid op de ene plek gaan glimmen, maar voelt je huid op een andere plek juist schraal en strak aan. Die verschillende zones op je gezicht vragen dan ook om een andere verzorging. Formules op basis van water of poeder weerstaan de doorbraak van vet beter dan rijke crèmes en vloeistoffen.

Vette huid

Een vette huid hoort bij een verhoogde talgproductie. De verhoogde talgproductie kan verschillende oorzaken hebben, zoals erfelijkheid en hormonale schommelingen.
Heb je huidproblemen en wil je graag weten welk huidtype je hebt? Neem dan contact op met onze huidspecialisten om jouw problemen op te laten lossen.

© Copyright 2024 - Huidzorg Laserklinieken