Acne: De uiterlijke kenmerken ervan

Acne is een veelvoorkomend probleem, wat vooral in de pubertijd (tussen de 15 en 25 jaar) vaak voor komt. Maar ook volwassenen hebben regelmatig last van deze ophoping van talg. Huidproblemen zoals acne zijn in de meeste gevallen zichtbaar en cosmetisch storend, omdat het vaak in het gezicht voor komt. Maar hoe herken je acne? Wat zijn de symptomen, kenmerken en hoe ontstaat acne? We lichten het graag even toe.

Symptomen blijven hetzelfde

Op alle leeftijden blijven de symptomen hetzelfde. Het is dus niet zo dat de symptomen in de pubertijd heftiger zijn. Volwassenen kunnen namelijk net zo veel last hebben van acne als de jongeren in de pubertijd dat hebben. De acne komt meestal voor in het gezicht, op de borst of op de rug.

De uiterlijke kenmerken van acne

Acne is aan verschillende kenmerken te herkennen. Bij acne zijn puistjes in het gezicht (rode of witte puistjes) goed zichtbaar. Mee-eters, cysten en abcessen zijn ook een onderdeel van acne. Verder is de huid vaak rood doordat er irritaties en ontstekingen ontstaan.

Hoe ontstaat irritatie en ontsteking?

Puistjes ontstaan doordat er een verhoogde talgproductie is. Daar komt onder andere de glimmende huid vandaan. Huidcellen stapelen zich op. Zo blijft de talg vast zitten in de poriën waardoor mee-eters en cysten ontstaan.

De opgesloten poriën die ontstaan door de opstapeling van de huidcellen, is een echte haard voor bacteriën. Doordat er veel bacteriën groeien, ontstaan de puistjes, ontstekingen en irritaties in de huid die zorgen voor de klachten van acne.

Heb jij ook klachten en wil graag je acne behandelen? Neem dan vrijblijvend contact op met een van onze huidspecialisten. Door onze jarenlange ervaring kunnen onze huidspecialisten tot een gepaste oplossingen komen en jouw klachten verhelpen.

© Copyright 2024 - Huidzorg Laserklinieken