Overbeharing of haargroei die verergerd? Pak het aan!

Een veelvoorkomend probleem is ongewenste haargroei. Zowel mannen als vrouwen hebben hier last van en willen dit probleem aanpakken. Ongewenste haargroei en overbeharing komt voor op veel verschillende lichaamsdelen. Er zijn diverse oorzaken die ervoor zorgen dat je er last van kunt hebben. In dit blog vertellen we meer over de oorzaken en hoe je ervan af kunt komen.

Hormonale schommelingen

Een veel voorkomende oorzaak zijn de hormonen, dan met name de mannelijke hormonen. Dit hormoon veroorzaakt overbeharing tijdens en na de overgang of zwangerschap. Uit onderzoek is gebleken dat haarzakjes extra gevoelig zijn voor het mannelijke hormoon. Het mannelijke hormoon staat ook wel bekend als testosteron. Er zijn ook een aantal zaken die invloed kunnen hebben op je hormoonverhouding. Denk daarbij aan het veranderen of zelfs stoppen van anticonceptie in de vorm van een spiraal of anticonceptiepil. Deze zaken verergeren de haargroei in het gezicht en op het lichaam.

Erfelijke aanleg

Een andere oorzaak voor overbeharing kan ook de erfelijke aanleg zijn. Sterke overbeharing komt bij zowel mannen als vrouwen voor. Andere familieleden hebben daar vaak last van, wat als symptoom lastig te ontdekken is omdat het niet altijd zichtbaar is. Uit onderzoeken is gebleken dat vrouwen met een getinte huidskleur meer haargroei hebben dan vrouwen met een blanke huid.

Effectief van overbeharing afkomen

Er zijn verschillende mogelijkheden om van haargroei af te komen. Het verschil zit voornamelijk in het tijdelijk verwijderen van de haargroei of het permanent verwijderen. Wanneer je op korte termijn en tijdelijk van je haargroei af wil, dan kies je voor scheren, waxen of epileren. Zodra je permanent van je haargroei af wil, is een laserbehandeling het meest effectief.

Onze huidspecialisten hebben jarenlange ervaring met het behandelen van overbeharing en haargroei. Samen met jou maken ze een plan op maat om de haargroei te verwijderen. Zodra je na een vrijblijvende intake definitief gaat ontharen, zullen hier meerdere behandelingen voor nodig zijn. Ben je benieuwd naar de mogelijkheden? Neem dan contact op met een van onze huidspecialisten.

© Copyright 2024 - Huidzorg Laserklinieken