Veelvoorkomende vaatafwijkingen

Een vaatafwijking is erg vervelend en kan cosmetisch storend zijn. Het is vaak een onschuldig iets maar kan vervelende complicaties met zich meebrengen. Daarnaast zijn er veel verschillende soorten vaatafwijkingen die vaak een andere behandeling nodig hebben. In dit blog bespreken we de meest voorkomende vaatafwijkingen.

Marmerhuid

Bij de vaatafwijking marmerhuid is er sprake van huidverkleuring met een marmerpatroon. De verkleuring van de huid is dan vaak rood of paars en op latere leeftijd wordt de verkleuring wat lichter van kleur. Soms is het zo dat er ook kleine wondjes op de huid ontstaan en de afwijking komt meestal voor op de armen, benen of borstkas.

Wijnvlek

De wijnvlek is een vaatafwijking waarbij een rood of paarse vlek zichtbaar is die meestal goed afgebakend is. Vaak is een afwijking zoals de wijnvlek op het gezicht of de armen. Vanaf de geboorte is de wijnvlek al aanwezig en op later nog paarser en bobbeliger.

Aangeboren spataderen

Een bobbelig patroon en blauw van kleur, maar pijnlijk is het niet. Dat zijn de symptomen van aangeboren spataderen. De spataderen zijn zacht en kunnen eenvoudig dichtgedrukt worden. De aangeboren spataderen komen het meeste voor op het slijmvlies, op de huid, in de spieren maar ook in botten en organen.

Aardbeivlek

De aardbeivlek is een goedaardige tumor waar slechts 4 tot 10 procent van de mensen mee te maken krijgt. Bij 95 procent van de gevallen verdwijnt de aardbeivlek spontaan. Op het moment dat de aardbeivlek niet spontaan verdwijnt, is er vaak medische zorg nodig. Kenmerken van de aardbeivlek zijn pigmentvlekken, littekens en zichtbare bloedvaatjes.

Behandeling van een vaatafwijking

Doordat er veel verschillende vaatafwijkingen zijn, is het vooraf lastig te bepalen welke behandeling er geschikt is. Om een geschikte behandeling te adviseren, is het handig om langs te komen bij een van onze specialisten. Je kunt eenvoudig een gratis en vrijblijvende intake plannen met een van onze specialisten. Tijdens dit gesprek kijk je samen met onze specialist naar de mogelijkheden om jouw vaatafwijking te behandelen.

© Copyright 2024 - Huidzorg Laserklinieken