Hoe behandel je donkere kringen onder de ogen?

Donkere kringen onder de ogen kunnen cosmetisch erg storend zijn. Eerder schreven we al over hoe deze donkere kringen kunnen ontstaan. Maar, hoe kom je er nu vanaf? Iedere situatie heeft een andere behandeling nodig. In dit blog gaan we in op de mogelijke behandelingen voor het behandelen van donkere kringen onder de ogen. Let op, alle behandelingen dienen met een ervaren arts besproken te worden.

Bleekmiddelen

Een van de behandelingen die het meeste mis gaat, is door bleekmiddel wat onder de huid aangebracht wordt. Deze behandeling gaat mis doordat er via internet producten besteld worden. Het is belangrijk om een ervaren arts eerst een diagnose te laten stellen. Sommige producten kunnen namelijk een averechts effect hebben.

Ontstekingsremmers

Het komt wel eens voor dat er eczeem of een andere ontsteking donkere kringen rondom de ogen geeft. Ontstekingsremmers zoals een milde corticosteroïd zal kan hierbij helpen. Dit soort producten zijn alleen op recept verkrijgbaar en moet dus eerst bekeken worden door een specialist.

Filler met hyaluronzuur

Een fillerbehandeling op basis van hyaluronzuur kan helpen om een traangoot of het dunner worden van de huid snel te verhelpen. Echter helpt deze behandeling voornamelijk op korte termijn. Na 9 tot 12 maanden zal het effect weer verdwijnen. Het is wel mogelijk om de behandeling zonder problemen te herhalen. Deze behandeling brengt wel de nodige risico’s met zich mee en dient dus uitgevoerd te worden door een ervaren arts. Hierbij moet er ook gekeken zijn naar de oorzaak van de donkere kringen. Bij overmatig pigment werkt deze behandeling niet.

Operatieve ingreep

Een operatie is een optie op het moment dat een arts heeft geconstateerd dat de huid te veel verslapt is en fillers en laserbehandelingen geen optie meer zijn. Een ooglidcorrectie zorgt ervoor dat de overmatige huid verwijderd wordt. Let op, er zitten veel risico’s aan deze behandeling en deze mag alleen door een ervaren arts uitgevoerd worden.

Laserbehandeling met pigmentlaser

Er zijn veel verschillende pigmentlasers die overmatig pigment bij donkere kringen kunnen verminderen. Iedere laser heeft voor- en nadelen. Het doel van de laserbehandeling is om het pigment te verminderen. De beste laser heeft een golflengte van 1064 nm zodat de laserstralen dieper in de huid doordringen. De opperhuid wordt bij deze behandeling intact gelaten waardoor de kans erg klein is dat de kringen donkerder worden.

Laserbehandeling met CO2 laser

Een CO2 laserbehandeling kan de huid onder de ogen verstrakken. De laserstralen zorgen ervoor dat de huid verdampt en inkrimpt. Hierbij is het belangrijk dat de huid niet te veel verslapt, dan is de behandeling namelijk niet geschikt. Een arts kan hier altijd het beste advies over geven.

De specialisten van huidzorgklinieken kunnen je de juiste adviezen geven over een geschikte behandeling. Voor een groot deel van de behandelingen kan je ook bij huidzorgklinieken terecht. Mocht je niet bij ons terecht kunnen, dan verwijzen we je altijd naar de juiste specialist om jouw probleem aan te pakken. Benieuwd welke behandeling het beste bij jouw situatie past? Neem dan vrijblijvend contact op voor een gratis intakegesprek met een van onze specialisten.

© Copyright 2024 - Huidzorg Laserklinieken