Een litteken kan cosmetisch, maar ook als herinnering aan een vervelend moment, erg storend zijn. Eerder schreven we al over wat een litteken is en gaven we tips om littekens te voorkomen en verminderen. Een litteken verwijderen is toch een ander verhaal. In dit blog gaan we dieper in op hoe het verwijderen van een litteken in zijn werk gaat.
Hoe gaat het verwijderen in zijn werk?
Een van de meest voorkomende behandelingen voor het verwijderen van een litteken, is laserbehandeling. Wat de laser precies doet, is de bovenste huidlaag laten verdampen. Deze behandeling is zeer effectief doordat de bovenste huidlaag vernieuwd wordt en collageen wordt gestimuleerd. Dat zorgt voor een verbeterde huidkwaliteit en zorgt dat het litteken maar ook poriën en puistjes in de huid veel minder diep worden gemaakt.
Een litteken verwijderen
Een litteken behandeling geeft nooit de volledige garantie dat een litteken volledig verwijderd wordt. In sommige gevallen lukt dit, in andere gevallen niet. Dat is grotendeels afhankelijk van hoe groot het litteken is, de plaats ervan en van je huid. Littekens kunnen vervaagd, verminderd en soms dus ook volledig verwijderd worden. De littekens die het meest voorkomen en het best te behandelen zijn, liggen plat op de huid.
Hoelang duurt het om een litteken te behandelen?
Gemiddeld zijn er 3 tot 4 behandelingen nodig om het gewenste resultaat te bereiken. Het aantal behandelingen hangt af van het soort litteken en de hoeveelheid littekenweefsel dat aanwezig is. Tijdens de vrijblijvende intake kan een specialist een inschatting maken van het aantal behandelingen. Zo weet je wat je kunt verwachten.
Het verwijderen van een litteken is in iedere situatie anders. Wanneer je er over nadenkt om je litteken te laten verwijderen, raden wij aan om eerst langs een huidspecialist te gaan. Bij ons kan je gratis en vrijblijvend gebruik maken van een intake. Tijdens deze intake neemt een van onze specialisten jouw situatie met je door en wordt er een plan van aanpak gemaakt.