Met deze 7 tips verminder je rimpels

Door het natuurlijke verouderingsproces krijgt iedereen rimpels, vooral op delen van ons lichaam die aan de zon worden blootgesteld, zoals het gezicht, de nek, handen en onderarmen. Rimpels zorgen er vaak voor dat je er ouder uit ziet.

Sommige storen zich er aan, andere vinden het geen probleem en weer anderen vinden het juist mooi. Maar wat als jij je door rimpels ouder voelt? Kun je rimpels verminderen of – als het nodig is – verwijderen?

Hoe ontstaan rimpels?

Voordat we je tips geven over hoe je rimpels kunt verminderen is het goed om te weten hoe rimpels ontstaan. Rimpels zijn niet meer dan een vouw in je huid. Ze ontstaan door huidveroudering. De meeste mensen krijgen rimpels rond hun 35ste en 40ste levensjaar.

De snelheid waarmee rimpels ontstaan zijn afhankelijk van veel factoren. Niet alleen je huid is daarin belangrijk, ook blootstelling aan zonlicht, roken, hormoon en je leefstijl.

Rimpels verminderen met deze 7 tips

Rimpels zijn niet schadelijk voor de gezondheid, maar we begrijpen dat je zichtbare rimpels wilt verwijderen. Rimpels voorkomen is bijna onmogelijk, maar gelukkig zijn rimpels wel te verminderen of vertragen. Je kunt er ook voor kiezen om rimpels te verwijderen met een ingreep.

Wil jij rimpels verminderen? Check dan deze tips.

#1 Gebruik zonnebrand

Wil je rimpels verminderen? Dan is het goed om je te beschermen tegen de zon. Zon, of eigenlijk Uv-straling, is schadelijk voor de houd. Het zorgt niet alleen voor rimpels, maar ook voor ouderdomsvlekken. Het is daarom belangrijk om je goed in te smeren met zonnebrand. Draag ook een hoed om je gezicht, nek en hals uit de zon te houden. Zonnebrand is een van de beste middelen om rimpels te voorkomen!

#2 Stop met roken

Dat roken slecht voor de gezondheid is hoeven we – hopelijk – niemand te vertellen. Maar wist jij dat roken een van de grootste veroorzakers is van rimpels? Uit onderzoek komt naar voren roken een slechte invloed heeft op de huid. Zelfs als je zelf niet rookt, maar in de buurt bent van rokers, kan dat de huid beschadigen.

#3 Gebruik crème

Zet de TV aan en je wordt overspoeld met anti-rimpelcrèmes. Het nadeel van anti-rimpelcrèmes is dat ze niet allemaal werken. Het is vaak het vocht dat er voor zorgt dat rimpels minder zichtbaar zijn. Je rimpels worden er niet minder door. Zodra je stopt met deze crèmes komen de rimpels gewoon weer terug.

#4 Vitamine C crème of serum

Vitamine C is de bouwstof voor collageen en elastine. Bij te weinig vitamine C in de huid zal je dus ook geen collageen aanmaken en de rimpels niet kunnen verminderen. Tevens is vitamine C een antioxidant wat tegen alle invloeden van buitenaf de huid beschermt en hersteld.

#5 Vitamine A crème

Vitamine A, ook wel retinol genoemd is de bouwstof in de huid die de afbraak van collageen en elastine remt. Indien je te weinig vitamine A in de huid hebt zal je huid sneller verouderen. In de avond een crème met vitamine A gebruiken kan het verouderingsproces tegen gaan.

#6 Eet gezond

Een van de beste manieren om rimpels te verminderen en deels te voorkomen is door gezond te eten. Eet veel groente en fruit met vitamines E en C en verhoog je antioxidanten in je lichaam. Deze zijn belangrijk voor je gezondheid. Antioxidanten kunnen ziektes genezen en veroudering tegengaan. Vanavond wat extra groente en fruit eten dus!

#7 Masseer de huid

Een goede manier om rimpels te verminderen is door de huid te masseren. Experts zeggen dat een dagelijkse gezichtsmassage van drie tot vijf minuten de rimpels op je huid kunnen verminderen. Niet allen kun je rimpels verminderen, het kan ook helpen tegen stress die ook tot rimpels kunnen leiden.

Categorie: rimpels
© Copyright 2024 - Huidzorg Laserklinieken