Pigmentvlekken verwijderen met citroen. Feit of fabel?

Pigmentvlekken zijn ophopingen van het pigment melanine. Dit stofje beschermt je huid tegen schadelijke Uv-straling, maar kan dus ook Pigmentvlekken veroorzaken. Hoewel ze niet schadelijk zijn, vinden veel mensen ze wel storend. Gelukkig kun je pigmentvlekken verwijderen of verminderen.

Pigmentvlekken verwijderen

Pigmentvlekken kunnen als storen worden ervaren. Vaak zitten de vlekken op zichtbare plekken in het gezicht, handen, nek of hals. Gevaarlijk zijn ze niet, maar we veel mensen vinden de vlekken optisch storend. Er zijn gelukkig manieren om pigmentvlekken te verwijderen of verminderen.

Er zijn verschillende natuurlijke manier om pigmentvlekken te verwijderen. Citroen is een van de bekendste opties. Het wordt al heel lang gebruikt om pigmentvlekken te verwijderen. Maar is werkt het wel echt?

Pigmentvlekken verwijderen met citroen. Feit of fabel?

Het verwijderen van pigmentvlekken met citroen is niet nieuw. Het wordt al veel langer toegepast. Crèmes, halve citroenen en sap worden op de huid gesmeerd om vlekken te verwijderen. Maar werkt dit middel echt of is het een fabel?

Dit is een fabel. Citroen bevat fruitzuur en kan de huid enorm irriteren. De huid droogt uit en kan vol met bultjes komen te zitten, door het sap van citroen heb je kans op phytophotodermatitis. Dit is een allergische reactie door contact met planten in combinatie met zonlicht (UVA). Ook kan citroen ervoor zorgen dat je de huid uitdroogt. Niet ideaal dus. Vitamine C daarentegen kan een blekend effect geven maar dan alleen verwerkt in de juiste crèmes met de juiste afgifte. Onze huidtherapeuten kunnen je daar meer over vertellen.

Dit is echter niet voor altijd. Dit is verschillend per type huid, maar soms komen pigmentvlekken na verloop van tijd weer terug.

Daarnaast is citroen, en andere citrusvruchten, niet altijd goed voor de huid. Bij mensen met een gevoelige huid, kan citroen irritatie kan geven. Bij het sap van citroen heb je kans op phytophotodermatitis. Dit is een allergische reactie door contact met planten in combinatie met zonlicht (UVA). Ook kan citroen ervoor zorgen dat je de huid uitdroogt. Niet ideaal dus.

Hoewel citroen dus zeker helpt bij het verminderen van pigmentvlekken, zal het niet definitief zijn. Daarnaast kan het de nodige huidirritatie opleveren.

Pigmentvlekken verwijderen met laser

Als je definitief van je pigmentvlekken af wilt, zonder huidirritatie, kun je er ook voor kiezen om pigmentvlekken te verwijderen met een laserbehandeling. Met een laserbehandeling verwijder je 60% tot 100% van de pigmentvlekken. Een laserbehandeling heeft echter wel betere resultaten dan het gebruik van citroen. Daarnaast is er geen kans op allergische reacties en laat een laser in de regel geen littekens achter.

De kosten voor het pigmentvlekken verwijderen met lasertechniek zijn afhankelijk van het aantal pigmentvlekken, maar is al mogelijk vanaf €105.

Benieuwd naar de mogelijkheden? Boek dan snel een gratis en vrijblijvend kennismakingsgesprek.

© Copyright 2024 - Huidzorg Laserklinieken