Tattoo Verwijderen: Wat is het resultaat na het verwijdering?

In Nederland zijn tatoeages tegenwoordig algemeen geaccepteerd. Er wordt niet meer gek opgekeken wanneer je een of meerdere tatoeages hebt. In Nederland heeft dan ook 35% van de werkenden een of meerdere tattoos. Meestal heeft een tatoeage een persoonlijke betekenis, maar ook tatoeages die simpelweg mooi gevonden worden komen vaker voor. Het is een versiering van het lichaam en voor veel mensen een manier om zichzelf te uiten. Maar helaas krijgen sommige mensen later spijt van tatoeages. Het past niet meer bij hoe ze in het leven staan of de tatoeage zelf is niet meer mooi. Je kan je tatoeage laten verwijderen met behulp van lasers. Maar wat is het resultaat na het tattoo verwijderen?

Tattoo verwijderen na een verkeerde keuze

Het kan voorkomen dat je spijt hebt van een tatoeage, of dat je deze simpelweg niet meer zo mooi vindt. Er zijn diverse manieren om je tatoeage te laten verwijderen. De meest voorkomende manier is het verwijderen van je tattoo door middel van een lasertechniek. Maar dit heeft meer voeten in de aarde dan het waarschijnlijk lijkt.

Afhankelijk van de kleur van de inkt, de diepte van de inkt en de gebruikte inktsoorten wordt de intensiteit van de behandeling bepaald. Hierdoor ben je vaak 1 keer in de acht weken in behandeling bij een professionele huidkliniek als je jouw tatoeage laat verwijderen. Ook kan de behandeling vrij pijnlijk zijn.

Je kunt het gevoel vergelijken met het gevoel van een tatoeage laten zetten. Het enige verschil is dus dat je voor het verwijderen van de tatoeage meerdere behandelingen nodig hebt. 

Resultaat van het verwijderen van een tatoeage

Als je een tatoeage laat verwijderen wil je natuurlijk graag weten welk resultaat je kunt verwachten. De behandeling kan namelijk prijzig zijn en ook pijn doen. Gelukkig zijn de resultaten vrijwel altijd goed. In 98% van de gevallen is de tatoeage na de laserbehandeling helemaal verdwenen.

Dit is wel afhankelijk van hoe diep een tatoeage is gezet en welke inkt hiervoor is gebruikt. Maar in veruit de meeste gevallen mag je een zeer positief resultaat verwachten. Let wel op: als er meerdere kleuren zijn verwerkt in de tatoeage kan het zijn dat er ook meerdere lasers nodig zijn om deze volledig te verwijderen. Ook hoef je niet bang te zijn voor littekens.

In de meeste gevallen kan de behandelaar er namelijk ook voor zorgen dat het verwijderen van jouw tatoeage geen littekens achterlaat. 

Bijwerkingen en leefregels bij tattoo verwijdering

Bij medische ingrepen bestaat altijd een kleine kans op bijwerkingen. Daarom is het belangrijk om enkel BIG geregistreerde huidtherapeuten de behandeling uit te laten voeren. Verder heb je zelf invloed om het resultaat na het verwijderen van een tatoeage door het naleven van enkele leefregels.

Zo is het bijvoorbeeld belangrijk dat je tot zes weken voorafgaand en 3 maanden na je behandeling geen direct zonlicht op de te behandelen gebieden krijgt. Indien je over het algemeen een slechte wondgenezing hebt of diabeet bent, is het altijd belangrijk het verwijderen van je tattoo vooraf met ons te bespreken. 

© Copyright 2024 - Huidzorg Laserklinieken