Wat kost het verwijderen van moedervlekken?

Iedereen kent ze wel, moedervlekken. Vrijwel iedereen heeft ze en de meeste mensen zelfs gemiddeld 25 stuks! Mensen met minder pigment en daardoor een lichtere huidskleur hebben vaak meerdere moedervlekken. Groot of klein, ze kunnen overal zitten.

De meest voorkomende moedervlekken vind je op je armen, borst en je rug. Moedervlekken zijn in principe goedaardige opeenhopingen van pigmentvormende cellen in je huid. In eerste instantie dan ook niets om je zorgen te maken. Het kan echter wel zijn dat je jouw eigen moedervlekken niet mooi vindt.

Misschien bevinden ze zich op een plek waar je ze altijd ziet, of je stoort je er simpelweg aan. Zonder medische noodzaak kun je deze bij de huisarts of in het ziekenhuis vaak niet laten verwijderen. Daar zijn natuurlijk wel oplossingen voor.

Het verwijderen van moedervlekken

Wanneer een moedervlek gaat jeuken of als deze verandert van kleur is dat voor de huisarts vaak een reden om een moedervlek te verwijderen. Echter, wanneer je om cosmetische redenen een moedervlek weg wil laten halen moet je dit dus ergens anders laten doen.

Hiervoor kun je bij ons terecht. Wij gebruiken hiervoor een lasertechniek die veel voordelen biedt. We kunnen namelijk grotere oppervlakten behandelen waar je bijvoorbeeld meerdere moedervlekken hebt die je wil laten verwijderen.

Voor het zo goed mogelijk laten verwijderen van een moedervlek zijn gemiddeld 1 tot 4 behandelingen nodig. Het verwijderen van moedervlekken is niet pijnlijk en laat gelukkig ook geen littekens achter.

Kosten voor het verwijderen van moedervlekken

De specifieke kosten voor het laten verwijderen van jouw moedervlek(ken) wordt bepaald in een consult op een van onze locaties. We kunnen echter wel een schatting geven van de kosten, maar voor een specifieke berekening dien je een afspraak in te plannen omdat dit voor iedereen verschillend kan zijn.

Ook kunnen we in een consult aangeven hoe veel behandelingen we verwachten dat jij nodig hebt. Voor het verwijderen van 5 of minder moedervlekken zijn de kosten €105 per behandeling. Dit kan oplopen tot het verwijderen van 100 moedervlekken voor €235 per behandeling.

Wanneer je meer dan 100 moedervlekken wil laten verwijderen maken we hier een specifieke offerte voor op wanneer je een consult hebt gehad. Voor een grote moedervlek geven we ook een specifieke prijs af, dit is afhankelijk van de grootte.

Worden kosten voor het verwijderen van moedervlekken vergoed?

Helaas worden deze kosten niet vergoed door de zorgverzekeraar. Dit komt doordat wij alleen moedervlekken verwijderen die om cosmetische redenen storend gevonden worden. Moedervlekken die verwijderd worden vanwege een medische indicatie komen wel in aanmerking voor een vergoeding. Voor dit soort behandelingen verwijzen wij je altijd door naar je huisarts of dermatoloog.

Let dus op: wij verwijderen alleen moedervlekken om cosmetische redenen. Daarbij zijn dit alleen moedervlekken die gelijk liggen met de huid. Moedervlekken die op de huid liggen verwijderen wij niet. Wij adviseren om deze moedervlekken en kwaadaardige moedervlekken te laten verwijderen door een huisarts of dermatoloog.

Bij twijfel hierover sturen wij je ook altijd door en kom je niet bij on in behandeling, safety first!

© Copyright 2024 - Huidzorg Laserklinieken