Hoe werkt laserontharing? Uitleg van een expert

Ongewenste haargroei is voor veel mensen een steeds groter wordend probleem. Zowel mannen als vrouwen kunnen hier veel last van hebben. Het verwijderen van haar door middel van scheren of harsen is niet altijd de beste oplossing. Dit kan namelijk zorgen voor rode bultjes, jeuk of zelfs ingegroeide haartjes.

Wanneer je besluit te ontharen door middel van lasertechnieken ben je gegarandeerd van een glad en blijvend resultaat. Wij leggen je graag uit hoe dit precies in z’n werk gaat.

Hoe werkt laserontharing?

Laserontharing wordt steeds populairder bij zowel mannen als vrouwen. Het kan ingezet worden op een groot aantal lichaamsdelen. Denk daarbij aan alle vlakken op het gezicht zoals wangen, wenkbrauwen, de bovenlip en kin. Maar ook grotere oppervlakken kunnen onthaard worden door middel van lasertechnieken zoals oksels, benen, armen en zelfs je buik.

Ook mannen met veel haargroei op de rug kunnen veel baat hebben bij onze lasertechnieken. Wij hebben al ruim 20 jaar ervaring met laserontharing. We beschikken dan ook over meerdere lasers waar we alle huidtypen mee kunnen ontharen.

Let wel op: niet elk type haar is geschikt voor laserontharing. Om een haar succesvol te verwijderen met onze lasertechnieken dient het voldoende pigment te hebben. Witte, grijze en rode haren bevatten geen pigment en zijn daardoor helaas niet behandelbaar. Ook dunne donsharen bevatten vaak weinig pigment en worden vaak niet succesvol verwijderd.

Stappen laserontharing

De eerste stap die je zet is een afspraak maken in onze kliniek. Hier kijken we graag naar het oppervlak wat jij wil ontharen door middel van onze lasertechniek. Dit kan in een vestiging naar keuze en tijdens dit eerste consult beantwoorden we graag alle vragen die je hebt over de behandeling. Ook maken we graag een schatting van de hoeveelheid behandelingen die jij nodig hebt voor het volledig ontharen van het gewenste oppervlak. Als alles duidelijk is volgen na het consult de behandelingen. Nadat alle behandelingen zijn afgerond geven wij professioneel advies over de nazorg van het traject.

Behandelingen laserontharing

Het verschilt per persoon hoeveel behandelingen er nodig zijn om een oppervlak definitief te ontharen. Gemiddeld zijn er 6 tot 15 behandelingen nodig. Dit is afhankelijk van de indicatie, haargroei, het huidtype en de locatie van de ontharing.

Tijdens het eerste consult kunnen we een betere inschatting geven van het benodigd aantal behandelingen. Ook al heb je meerdere behandelingen nodig, het voordeel is dat ze vrijwel pijnloos zijn. De huid wordt namelijk constant gekoeld en dat moet ervoor zorgen dat je er vrijwel niets van voelt.

Voordelen laserontharing

Het laten ontharen van een lichaamsdeel door middel van lasertechnieken biedt een hoop voordelen. De behandelingen zijn pijnloos en wanneer deze zijn afgerond is de ontharing definitief. Hierdoor is laserontharing een goed alternatief voor bijvoorbeeld scheren, harsen of epileren.

Dit moet namelijk eindeloos herhaald worden en de huid kan hier ook van gaan irriteren. Een ander voordeel van laserontharing is dat dit vaak vergoed wordt door zorgverzekeraars in een aanvullend pakket. Wij voldoen aan alle eisen die een zorgverzekeraar stelt om jouw behandeling vergoed te krijgen.

© Copyright 2024 - Huidzorg Laserklinieken