Hoe voorkom je rimpels

De meeste mensen zijn geen fan van rimpels. Het is een teken van ouder worden en dat is nou eenmaal niet prettig. Het is een gegeven dat in de loop der jaren de conditie van je huid vermindert. Hierdoor kunnen fijne lijntjes en rimpels ontstaan. Vooral in het gezicht komen rimpels vaak voor en dat is ook precies de reden waarom mensen zich hieraan storen.

Ze zijn vrijwel altijd in het zicht. Maar wat kun je hier tegen doen? Er zijn diverse technieken om rimpels en lijntjes te laten verwijderen, maar het is beter deze te voorkomen. Wij delen een aantal tips om het krijgen van rimpels te voorkomen.

Tips om rimpels te voorkomen

  • Hydrateer je huid. Natuurlijk weet iedereen dat je goed voor je huid moet zorgen, maar hydrateren is een van de belangrijkste dingen die je kunt doen. Doe dit bijvoorbeeld met behulp van een vocht inbrengende crème die je aanbrengt op je huid.
  • Gebruik zonnebrandcrème. De rimpels en lijntjes in je huid zullen sneller ontstaan wanneer je je huid veel blootstelt aan het Uv-licht van de zon. Dus ook al ga je maar eventjes naar buiten, gebruik altijd zonnebrandcrème met minimaal factor 30.
  • Zorg dat je voldoende slaapt. Misschien heb je het niet snel door, maar je gezichtsspieren gebruik je heel veel. Die hebben op z’n tijd natuurlijk ook rust nodig! Door voldoende te slapen zorg je ervoor dat je er de ochtend daarna uitgerust uit ziet. Probeer minimaal 7 uur per nacht aan te houden voor een goede nachtrust.
  • Ook de positie waarin je slaapt is belangrijk. Het is beter om niet op je gezicht te slapen. Dit klinkt misschien vreemd, maar het is een hele waardevolle tip. Als je dus gewend bent om op je buik of op je zij te slapen kan dat zorgen voor rimpels en lijntjes. Wanneer je op je rug slaapt krijgt je gezicht meer rust en dus minder snel rimpels.
  • Het hydrateren van je huid kun je op natuurlijke manier een handje helpen. Drink voldoende water. Op deze manier blijft de vochtbalans van je huid op orde en zie je er minder moe uit.
  • Stress is een van de belangrijkste oorzaken van lijntjes en rimpels. Dit komt omdat je gezicht onder spanning staat wanneer je gestrest bent en daardoor weinig tijd krijgt om uit te rusten. Zorg dus voor een leven met zo min mogelijk stress.
  • Kies voor een goede anti-rimpelcrème. Een goede dagcrème zorgt ervoor dat je huid beschermd is tegen invloeden van buitenaf zoals zonlicht. Anti-rimpelcrème is vaak ook vochtinbrengend.
  • Eet gezond! Zorg voor een gevarieerd dieet om je huid gezond te houden. Vermijd daarvoor suikers, eet meer vetten die rijk zijn aan Omega-3 en zorg voor voldoende groente en fruit.
  • Als je rookt, stop hier dan mee. Roken is natuurlijk sowieso slecht voor je, maar specifiek ook voor je huid. Het zorgt namelijk voor de afbreuk van bindweefsels in je huid waardoor je sneller rimpels krijgt.
  • Ga niet onnodig vaak onder de zonnebank. Van de Uv-A straling van zonnebanklampen is bekend dat ze de elastine in je huid afbreken. Hierdoor krijg je ook sneller rimpels en lijntjes.
Categorie: rimpels
© Copyright 2024 - Huidzorg Laserklinieken