Wat kun je doen aan pigmentvlekken in je gezicht?

Pigmentvlekken komen veel voor. Vooral bij mensen die dagelijks buiten werken en hun huid vaak blootstellen aan zonlicht. De oorzaak van pigmentvlekken is vrij simpel: een te grote productie van melanine. Melanine is het pigment dat verantwoordelijk is voor je huid- en haarkleur. Wanneer er teveel van deze stof wordt aangemaakt kan dit zorgen voor donkere vlekken op je lichaam en in je gezicht. Een overproductie van melanine kan ontstaan wanneer de huid teveel wordt blootgesteld aan de zon, een ongezonde balans in hormonen of door littekens.

Wat kun je doen aan pigmentvlekken?

Het is belangrijk om te weten hoe pigmentvlekken ontstaan, zodat je dit in de toekomst kunt voorkomen. Het is echter vaak te laat en dan is het goed om te weten wat je eraan kunt doen. Pigmentvlekken gaan namelijk niet snel vanzelf weg. Gelukkig zijn er meerdere opties om de pigmentvlekken in je gezicht te behandelen. Wat je als eerst kunt proberen is pigmentvlekken ​te voorkomen met een goede hoge zonnecrème met factor 30 of 50. Gebruik deze meerdere keren per dag. De pigmentvlekken die al aanwezig zijn kunnen hierdoor minder donker kleuren en dus minder zichtbaar zijn.

Crème voor het verwijderen van pigmentvlekken

Naast het gebruik van zonnecrème kun je beginnen met een crème of serum om pigmentvlekken te laten verminderen kun je kijken naar andere behandelopties en. Het is geen garantie dat ze ook daadwerkelijk weggaan, maar het kan geen kwaad om dit eerst te proberen. Diverse crèmes zijn namelijk wel gemaakt voor het laten vervagen van bestaande pigmentvlekken. Ook zijn deze crèmes goed voor het hydrateren van je huid, wat ook een positieve werking  kan hebben op pigmentvlekken. Ook zijn er crèmes die bijvoorbeeld corrigerende pigmenten bevatten. Deze camoufleren pigmentvlekken en geven je huid weer een egale kleur.

Pigmentvlekken verwijderen met laserbehandeling

Wanneer cremes niet voldoende werking hebben of de pigmentvlekken zijn niet geschikt voor crèmes kun je kijken naar andere behandelopties. Wij bieden namelijk ook laserbehandelingen aan om pigmentvlekken te verwijderen. Deze behandeling is gelukkig pijnloos en ook verwijderen wij pigmentvlekken in de meeste gevallen littekenvrij. Let wel op: met deze laserbehandeling kunnen wij alleen pigmentvlekken verwijderen die gelijk liggen met je huid. Vlekken die op de huid liggen kunnen alleen verwijderd worden door een dermatoloog waar we nauw mee samen werken. Mochten we twijfelen of de pigmentvlek kwaadaardig is zullen we je altijd doorverwijzen naar de huisarts of dermatoloog.

© Copyright 2024 - Huidzorg Laserklinieken