Spijt van tattoo en daarna van het verwijderen: ‘Veel laserbehandelingen gaan fout’ (Onze reactie op het NOS artikel)

Op 13 juli 2021 verscheen op NOS.nl een mooi artikel over de kunde van tatoeage verwijdering bij spijt van tattoo’s door middel van lasers of liever gezegd de onkunde… Het artikel legt precies uit waarom je dit soort behandelingen ALTIJD door een BIG-geregistreerde huidtherapeut moet laten uitvoeren. Hieronder lees je onze volledige reactie over artikel.

Wetgeving omtrent behandelingen ontbreekt

Helaas is er nog geen wetgeving in Nederland wie wel en niet mag behandelen met laser. Dit terwijl wij, huidtherapeuten, een 4-jarige HBO opleiding hebben afgerond. Dat is dus niet zomaar! In onze kliniek zijn alle huidtherapeuten bevoegd en bekwaam om tatoeages op een veilige en effectieve manier te verwijderen. Daarnaast maken wij gebruik van de meest hoogstaande lasers die nodig zijn om een kwalitatieve behandeling te garanderen.

Cursus van één dag

Tatoeages die verwijderd worden na een cursus van één dag door mensen zonder medische achtergrond, is precies wat je niet wilt. De gevolgen ervan kunnen rampzalig zijn zoals te lezen in het artikel. Bij huidzorgklinieken wordt je wél kundig en veilig behandeld en ALTIJD door onze BIG-geregistreerde huidtherapeuten. Bij ons krijg je de juiste adviezen en voorlichting over de behandeling en nazorg.

Meer informatie over het verwijderen van tattoos door onze huidspecialisten lees je hier.

© Copyright 2024 - Huidzorg Laserklinieken