Voor- en nadelen van het verwijderen van een tatoeage

Het kan gebeuren dat je ergens spijt van hebt. Als je spijt hebt van een tatoeage, heb je echter een grote uitdaging om deze beslissing terug te draaien. Feitelijk kan dit namelijk niet. Een tatoeage is in principe voor altijd en daarom is het belangrijk om hier goed over na te denken. Een tatoeage zou eigenlijk tijdloos moeten zijn zodat je niet aan bepaalde trends gebonden bent. Wanneer je toch spijt hebt van een tatoeage moet je op zoek naar een oplossing. Inmiddels zijn de technieken zo ontwikkeld dat je een tatoeage weg kunt laten halen met lasertherapie. Een andere optie is een cover-up van een tatoeage. In dit laatste geval wordt een grotere tatoeage over jouw huidige tatoeage heen gezet.

Verwijderen van een tatoeage

Waar het vroeger nog bijna onmogelijk was om een tatoeage te laten verwijderen, is dat tegenwoordig wel anders. Door diverse ontwikkelingen in de afgelopen jaren kun je met lasertherapie een heel eind komen. In de meeste gevallen kunnen tatoeages zelfs volledig weggehaald worden. Hiervoor onderga je meerdere laserbehandelingen. Het aantal keer dat je terug moet komen is afhankelijk van de hoeveelheid en de kleur inkt en de plaats op het lichaam waar de tatoeage zit. Onze huidtherapeuten kunnen hierin advies geven.

Het voordeel is dat bijna alle tatoeages te verwijderen zijn. Bij Huidzorg Laserklinieken hebben wij inmiddels ruim 20 jaar ervaring met het verwijderen van tatoeages in alle soorten, maten en kleuren. Een tatoeage weg laten laseren geeft minimale kans op littekens en je kunt in de meeste gevallen zelfs een nieuwe tatoeage op dezelfde plek laten zetten. Het gevoel van de laser is vergelijkbaar met het laten zetten van een tattoo. En dat gevoel ken je al! Daarbij wordt de huid gekoeld met een koude luchtblazer wat een verdovend gevoel geeft.

Cover-up tatoeage

Een andere optie is het laten zetten van een cover-up tatoeage. Dit is een tatoeage die in principe over een andere tatoeage heen wordt gezet. Dit gebeurt vaker als mensen bijvoorbeeld de tatoeage niet willen laten verwijderen, maar hier iets anders van willen maken.

Ook hier zitten zowel voor- als nadelen aan.

Het voordeel is dat wanneer je van tatoeages houdt dit een mooie kans is een oudere tatoeage op te fleuren. Ook bespaar je kosten door een tatoeage niet te laten verwijderen. Er kleven echter ook nadelen aan. De cover-up tatoeage moet namelijk groter en waarschijnlijk ook donkerder zijn dan je huidige tatoeage. Anders blijft de huidige tatoeage zichtbaar. Hierdoor wordt een tatoeage vaak wat grover en nóg groter dan het origineel. Het kan dus ook zijn dat je helemaal geen plek hebt om een cover-up te laten tatoeëren.

Tatoeage verwijderen of coveren?

Dat is de belangrijkste vraag. De voor- en nadelen van beide opties wegen tegen elkaar op. Wanneer je kiest voor een cover-up en je hier ook de ruimte en de financiën voor hebt kan dit een mooie oplossing zijn. Houd er echter wel rekening mee dat de tatoeage een stuk groter wordt dan de tatoeage die je wilt verbergen.

En dat er nog meer inkt in de huid wordt gezet waardoor je als je toch de tatoeage na de cover-up wilt verwijderen nog meer behandelingen nodig hebt.

© Copyright 2024 - Huidzorg Laserklinieken