Tattoo verwijderen, hoe snel gaat dat?

Heb je in het verleden een tatoeage van je geliefde op je lijf laten zetten en is je relatie verbroken? Dan is het niet fijn om telkens geconfronteerd te worden met de naam van je ex op je lichaam. Die tattoo ben je in dat geval liever kwijt dan rijk. Zo kan je toen je jonger was een tattoo hebben laten plaatsen die niet meer past bij je huidige levensstijl of die je gewoon niet meer mooi vindt. Heb jij spijt van je tatoeage? Laat je tattoo verwijderen door een van onze huidtherapeuten, op een snelle en efficiënte manier.

20 jaar ervaring in tattoo verwijderen

Huidzorg Laserklinieken heeft al meer dan twintig jaar ervaring met het verwijderen van tatoeages. Onze huidtherapeuten maken bovendien gebruik van de nieuwste soort lasers die in een beperkt aantal behandelingen je tattoo verwijderen. Hoe snel dat gaat, is wel van een aantal factoren afhankelijk en daar vertellen wij je graag meer over.

Dit bepaalt snelheid van tattoo verwijderen

De kleur van de inkt die is gebruikt, heeft bijvoorbeeld invloed op de snelheid van het verwijderen van je tattoo en dat geldt eveneens voor de diepte van de inkt in je lijf. Ook het type inktsoort dat bij het zetten is gebruikt, bepaalt de snelheid net als het type laser. In een intakegesprek bij een van onze Huidzorg Laserklinieken krijg je overigens direct al een concreet idee van het aantal benodigde behandelingen om je tattoo te verwijderen.

Traditionele laser: vanaf 3 behandelingen

Het kost qua aantal behandelingen meer tijd om je tattoo te verwijderen dan het zetten ervan. Heb je een zogenoemde amateurtatoeage laten zetten dan zijn er met een traditionele laser ongeveer drie tot vijf behandelingen nodig. Bij een tattoo die op professionele wijze is geplaatst, kom je ongeveer acht tot vijftien maal bij ons langs.

Sneller met een Picolaser: al vanaf 2 behandelingen

Onze Picolaser werkt nog sneller en daarom hoef je minder vaak terug te komen om je tattoo te verwijderen. Zo heb je voor een tattoo verwijderen die als amateurtattoo is gezet maar twee tot vier behandelingen nodig. Bij een professioneel gezette tattoo gebruiken wij onze Picolaser tijdens vijf tot acht behandelingen.

Wij wachten 6 tot 8 weken tot de volgende behandeling

Houd er wel rekening mee dat er tussen de behandelingen veel tijd zit. Dat geeft je huid de kans om goed te genezen. In het begin houden wij tussen de behandeling voor tattoo verwijderen een periode aan van zes tot acht weken. Het is ook geen probleem als het zelfs nog wat langer duurt als jou dat beter uitkomt of beter is voor je huid. Wij plannen je behandeling en het schema natuurlijk altijd in overleg.

Zo voelt je huid na de behandeling

Na de behandeling voor het verwijderen van je tattoo kan je huid op die plek wat brandering aanvoelen. Dit gevoel verdwijnt doorgaans na twee tot drie uur. Daarnaast is het tot vierentwintig uur na de laserbehandeling mogelijk dat je een warmtesensatie op je huid ervaart. Dat is een hele gewone reactie.

Coldpack voor het koelen van je huid

Wil je het warmtegevoel verminderen dan kan je daarvoor een coldpack uit de vriezer gebruiken. Zorg altijd wel dat je deze niet rechtstreeks aanbrengt op je huid in verband met bevriezingsgevaar en risico op blaren. Gebruik daarom een dunne doek tussen een coldpack en je huid.

Niet krabben!

Na een behandeling voor het verwijderen van je tattoo bestaat tevens de kans dat je te maken krijgt met roodheid of met een zwelling van de behandelde huid. Ook een bloeduitstorting kan optreden, maar dit zijn normale reacties van je lichaam. Als er korstjes ontstaan, is het belangrijk er niet aan te krabben, want anders loop je het risico op een litteken.

Na vijf dagen verdwijnen de korstjes

Een tattoo verwijderen brengt enig ongemak met zich mee, maar dat duurt nooit lang. Zo verdwijnen de korstjes op je huid al na vijf tot zeven dagen. In die periode is het belangrijk dat je niet gaat zwemmen, een heet bad neemt of naar de sauna gaat. Wij geven je natuurlijk uitgebreide informatie over de leefregels die je toepast na een behandeling voor het verwijderen van je tattoo.

Al na vier weken resultaat te zien

Je huid heeft na een behandeling voor tattoo verwijderen tijd nodig om te herstellen. Dat is dus ook een reden dat je tatoeage niet van de ene op de andere dag is verdwenen. De eerste behandeling geeft echter al na vier weken zichtbaar resultaat. Dan ben je al bijna weer toe aan de volgende behandeling die zes tot acht weken na de eerste keer plaatsvindt. Het eindresultaat is pas na alle behandelingen te zien. In 98% van de siutaties slagen wij erin om de tattoo geheel te verwijderen met onze laserbehandeling.

Wil jij een tattoo laten verwijderen? Maak dan direct een afspraak voor een eerste gratis consult bij een van onze Huidzorg Laserklinieken.

© Copyright 2024 - Huidzorg Laserklinieken