Rimpels verminderen zonder botox?

Heb je rimpeltjes in je gezicht? Dat is een natuurlijk verschijnsel als onderdeel van het verouderingsproces, waarbij de conditie van je huid achteruitgaat. Op jonge leeftijd is je huid nog strak en stevig dankzij elastine die nog volop aanwezig is, maar dit lichaamseigen eiwit vermindert met het toenemen van de jaren. Hierdoor is je huid naarmate je leeftijd vordert minder strak en stevig. Botox kan een oplossing zijn voor het tijdelijk wegnemen van rimpels (rimpels verminderen), maar je gezichtsuitdrukking verandert daar wel door. Wij bieden jou de mogelijkheid je expressie te behouden en je rimpels te verminderen zonder botox.

Zo ontstaan fijne lijntjes en rimpels

Elastine is het lichaamseigen eiwit dat belangrijk is om je huid soepel en elastisch te houden. Naast elastine is ook collageen belangrijk voor een stevige huid. Je merkt bij jezelf dat elastine en collageen afnemen als je ziet dat er meer fijne lijntjes en rimpels op je gezicht ontstaan. Dat komt omdat je huid wat minder elastisch, slapper en dunner is dan voorheen. Bovendien vermindert met de jaren ook het onderhuids vet van je huid, zoals rond je ogen en mond. Ook dat is een reden dat je daar juist vaak rimpels ontstaan, want je huid is daar minder gevuld. Overigens zijn er ook externe factoren die invloed hebben op het ontstaan van fijne lijntjes en rimpels, zoals erfelijke factoren en je eigen leefstijl.

Waarom rimpels verminderen zonder botox?

Botox is een methode om rimpels van je gezicht verminderen, maar kent wel een aantal nadelen. Bij het toepassen van botox worden de spieren als het ware (gedeeltelijk) lamgelegd. De spieren zijn dan tijdelijk minder actief en daardoor verdwijnen de rimpels gedurende een bepaalde periode. Als je bijvoorbeeld lachrimpels laat behandelen met botox dan verdwijnt daarmee ook een belangrijk deel van je mimiek. Een ander nadeel is dat het geen natuurlijk verjongend resultaat oplevert en bovendien is het een oplossing die op de korte termijn gericht is.

Botox-effect van korte duur

Na een paar maanden is het effect minder en is het nodig om de botoxbehandeling opnieuw te ondergaan. De symptomen van het verouderen van je huid, zoals lachrimpels worden daarmee slechts gemaskeerd. Onze behandeling om rimpels op je gezicht te verminderen zonder botox, richt zich op het verjongen en vernieuwen van je huid met een natuurlijk en langdurig resultaat.

Diepe rimpels verminderen met CO2 laser

Elk gezicht is anders en het kan zijn dat er bij jou op je gezicht sprake is van diepe rimpels waar je vanaf wilt. Wij maken speciaal voor het verminderen van diepe rimpels gebruik van een CO2 laser. Dit is een behandeling, waarbij onze huidtherapeut met de gefractioneerde CO2 laser minuscule gaatjes in je huid maakt om via die weg energie te verspreiden. Er is dan sprake van het stimuleren van de aanmaak van elastine en collageen. De huid van je gezicht wordt hierdoor strakker, dikker en nieuwer.

Fijne lijntjes verminderen

Heb je vooral fijne lijntjes die je als storend ervaart? Ook dan hoef je niet aan de botox, maar kan je bij ons terecht voor het verminderen van rimpels. Het is normaal dat er fijne lijntjes en rimpels ontstaan, want de conditie van je huid verandert op natuurlijke wijze in de loop der jaren. Dat betekent niet dat er niets aan te doen valt, want de fijne rimpels zijn te behandelen met de focus op huidverjonging.

Huidverjonging door middel van een behandeling

Onze ervaren huidtherapeuten bespreken tijdens jouw eerste, gratis consult welke behandeling het best passend is. Dit kan bijvoorbeeld een peeling of microneedling zijn. Bij het toepassen van een peeling, krijgt je huid van binnenuit de stimulans om zich te vernieuwen. Dat zorgt voor het verminderen van fijne lijntjes en je huid komt er gladder en frisser uit te zien. Microneedling zorgt voor het stimuleren van aanmaak van elastine en collageen, waardoor je huidcellen zich gaan vernieuwen.

Hoeveel behandelingen zijn er nodig?

Het is niet mogelijk om op voorhand, zonder jou gezien te hebben, te vertellen hoeveel behandelingen er nodig zijn om rimpels te verminderen. Dat laten wij je graag weten tijdens een eerste consult. Een van onze huidtherapeuten bekijkt aan de hand van jouw situatie wat de beste behandeloptie is voor jouw wensen. Ook is dan aan te geven hoeveel behandelingen er nodig zijn, zodat je vooraf weet waar je aan toe bent.

Boek je eerste consult vrijblijvend en gratis

Wil je rimpels verminderen zonder botox? Boek je eerste consult dan gratis bij Huidzorg Klinieken. Wij hebben meerdere vestingen in het land en beschikken over meer dan twintig jaar ervaring. In deze jaren hebben wij al meer dan 125.000 behandelingen uitgevoerd. Al onze huidtherapeuten beschikken bovendien over een BIG-registratie, zodat je de zekerheid hebt in vertrouwde en vakkundige handen te zijn. Je krijgt bij ons bovendien een behandeling op maat die aansluit op jouw wensen en jouw huid.

Categorie: rimpels
© Copyright 2024 - Huidzorg Laserklinieken