Acne behandeling Utrecht

Heb je last van acne dan heb je misschien al van alles geprobeerd om van de vervelende puistjes af te komen. Bijvoorbeeld met het gebruik van lotions, crèmes en maskertjes om de onderhuidse ontstekingen tegen te gaan net als het opvolgen van tips om acne te verminderen. Je kan je onzeker voelen door acne en het proberen te verbloemen met make-up, maar daarmee blijft het wel aanwezig. Bijna iedereen krijgt te maken met acne, maar de mate van de huidaandoening en het soort acne verschilt per persoon. Wij stemmen een acne behandeling daarom altijd af op je persoonlijke situatie. Daarbij is het zowel mogelijk om actieve acne als acne littekens te behandelen. Dat doen wij met onze huidtherapeuten in Utrecht, maar ook in onze andere klinieken.

Acne behandeling voor verschillende soorten acne

Er zijn verschillende soorten acne te onderscheiden en wij behandelen vrijwel alle vormen van acne. Heb je bijvoorbeeld veel last van mee-eters die zich voordoen als zwarte puntjes op de huid? Dat zijn open comedonen en zijn goed te behandelen net als pustels en papels. Dat geldt ook voor jeugdpuistjes in de vorm van acne vulgaris en voor acne tarda die zich voordoet op oudere leeftijd (na 25e levensjaar). Andere soorten zijn acne conglobata ofwel heftige ontstekingen en acne inversa die in liezen of oksels voorkomt. Als je bij ons vrijblijvend op consult komt, bekijkt onze huidtherapeut na een uitgebreid onderzoek volgens het HMH stappenplan (Huidtherapeutisch Methodisch Handelen) welke acne behandeling voor jou het beste is voor:

• Mee-eters
• Jeugdpuistjes
• Acne op oudere leeftijd
• Acne (ontstekingen) in liezen of oksels
• Pustels en papels
• Acne littekens

Oorzaken van acne

Er zijn een aantal belangrijke oorzaken voor het ontstaan van acne te onderscheiden, zoals hormonen. Tijdens je jeugd in de puberteit maakt je lichaam het hormoon androgeen aan en dat heeft invloed op de talgproductie. Overtallige talgproductie is dan ook eveneens als oorzaak aan te wijzen, want hierdoor raken je poriën sneller verstopt. Ook krijg je in dit geval vaak te maken met verhoorning van je huid en ophoping van talg, zodat acne vrij spel krijgt. Verder kan je te maken hebben met ontstekingen in je lichaam of met de Propionibacterium Acnes bacterie die in de talgklier kan voorkomen. Tot slot kan voeding mogelijk ook een rol spelen bij het ontstaan van acne.

Acne behandeling met peeling en/of laser

Wij voeren acne behandelingen onder meer uit met een peeling met onder andere salicylzuur en/of glycolzuur. Hierdoor is het heel goed mogelijk om op een effectieve wijze acne te verminderen en je huid weer meer te laten stralen. Een peeling heeft als doel om een gezonde huid te bevorderen, door het exfoliëren van de huid en de zuren van de peeling een ontstekingsremmend effect geven. Hierdoor is het mogelijk actieve acne te verminderen en bovendien worden je poriën schoner. Heb je last van milde of matige actieve acne? In dat geval is het ook mogelijk om een acne behandeling met laser uit te voeren. De laser zorgt voor het doden van bacteriën, die veroorzaker zijn van de acne, maar ook voor het verwarmen van de talg in de talgklieren. Door het verwarmingsproces wordt talg meer vloeibaar en dat heeft als voordeel dat je poriën minder snel verstoppen. Afhankelijk van je huid en mate van acne is het eveneens mogelijk om een peeling met laser te combineren.

Belang van goede huidverzorging

Het is altijd belangrijk om je huid goed te verzorgen, maar als je last hebt van acne nog een beetje meer. Zo is het aan te raden om milde huidverzorgingsproducten te gebruiken. Je hebt bij acne namelijk sneller last van een geïrriteerde huid en gewone cosmetica- en verzorgingsproducten dragen daar vaak aan bij. Je krijgt uiteraard van onze huidtherapeut bij een acne behandeling uitgebreid advies om je acnegevoelige huid optimaal te verzorgen met de juiste producten.

Behandeling van acne littekens

Het is heel vervelend, maar acne kan sporen achterlaten op je gezicht in de vorm van kleine littekentjes. De beschadiging van je huid ontstaat door de heftige ontsteking die heeft plaatsgevonden, waardoor je last kan krijgen van acne littekens. Als je deze als ontsierend ervaart, is het mogelijk om daar wat aan te doen. Hierbij maken gebruik van een laser om acne littekens te verminderen. Tijdens een eerste consult bespreken wij wat je mag verwachten. Het is bijvoorbeeld niet zo dat je huid 100% glad wordt na de behandeling, maar het is wel mogelijk om de littekens door acne veel minder diep te maken, waardoor deze minder goed te zien zijn.

Wat is de beste behandeling voor acne?

De beste behandeling voor acne is echt afhankelijk van je persoonlijke situatie. Daarom vindt er altijd eerst een vrijblijvend consult plaats voor een acne behandeling. Onze huidtherapeut onderzoekt je huid en bespreekt de mogelijkheden en de verwachtingen ten aanzien van het resultaat. Er volgt een behandelplan op maat en je krijgt alle ruimte om vragen te stellen. Reserveer direct een gratis eerste consult voor acne behandeling in Utrecht of in een van onze andere klinieken.

Categorie: Acne
© Copyright 2024 - Huidzorg Laserklinieken